"Porsche 911" septiņu paaudžu evolūcija un ceļš līdz pirmajam miljonam (+ video) 3

 
iAuto | 23.maijs 2017 16:08

Vācijas autobūves kompānija "Porsche" publicējusi video, kurā parādīta "911" modeļa evolūcija, sākot no pirmā eksemplāra 1964.gadā līdz pat pirmajam miljonam, kas tika sasniegts šā gada maijā.

Video atzīmēts, ka pirmās paaudzes modelis (1964.-1973.gads) tika izlaists 111 995 vienībās, bet 500 000 eksemplāru "Porsche 911" sasniedz reizē ar paaudzi, kurai piešķirts rūpnīcas indekss „996” (1998.-2005.gads). Šīs paaudzes dzīves cikla beigās klientiem bija nogādāti jau 618 396 „911” eksemplāru.

Paaudze ar indeksu „991” tiek ražota kopš 2011.gada, 2015.gadā tā piedzīvo modernizāciju, bet 2017.gada maijā tiek izgatavots miljonais eksemplārs.

Par to kļūst "Carrera S" kupeja, kas iegūst īpašu virsbūves krāsojumu, salona noformējumu  un 450 Zs jaudīgu trīslitru turbo motoru. Savas turpmākās dienas jubilejas eksemplārs aizvadīs „Porsche” muzejā.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 23.maijs 2017 17:27
3 2 Atbildēt

Ja nemainītu auto krāsu, tad tur vien trijiem var saskatīt kādas atšķirības.

Man kautkā šķiet nepareizi par to cenu nepiesaistīt dizaineri. Retro poršs ir OK, tie jaunie ir veci porši.

core 23.maijs 2017 21:17
2 1 Atbildēt

Man gan 911tais tieši ar to patīk, ka saglabā savu sākotnējo stilu. Patiesībā vienīgais no porsche, kas man patīk, pat ļoti.

viencexperc 23.maijs 2017 19:10
1 1 Atbildēt

Atrodi atšķirības starp bmw, audi. Tā taču nabagu komunistiskā Eiropa.

Te galvenais visiem kā zombijiem iesmērēt visu vienādu, turklāt, dārgu, lai varētu apmaksāt bēgļu un bomžu dzīves līmeni. Sociālismā taču pieņemts - ka nav sociālās atšķirības. Kas būs, ja vienam būs liels džips, bet otram polo. Vai vienam skaista mašīna, citam nē. Komunismā visi vienādi.

Visi brauc ar polo, kas izskatās pēc džipa, vai polo, kas neizskatās pēc džipa, bet nedaudz lielāks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti