"Audi A5 g-tron" – 950 km bez iebraukšanas uzpildes stacijā (+ foto) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 25.maijs 2017 15:09

Vācijas autobūves kompānija "Audi" "Volkswagen" grupas "GTI" automobiļu festivālam, kas katru gadu tiek rīkots pie Verteras ezera, sagatavojusi konceptu "A5 g-tron", kas jau šā gada vasarā pie klientiem dosies kā sērijveida modelis.

Automašīnai ir neparasts divu toņu virsbūves krāsojums, koka, ādas un oglekļa šķiedras apdare salonam, izmainīts lukturu noformējums, savukārt motortelpā iebūvēts divlitru benzīna turbo agregāts, kas attīsta 170 Zs (270 Nm). Par sadarbības partneri tam izvēlēta septiņu pakāpju robotizētā pārnesumkārba, kas sērijveida modelim tiks aizstāta ar manuālo transmisiju.

"A5 g-tron" konstrukcijā atsevišķa tvertne 19 kilogramiem gāzes, kas ņemot vērā ražotāja uzrādīto vidējo patēriņu – 3,8 kg uz 100 km – var nodrošināt gaitas rezervi aptuveni 500 km. Kad gāzes tvertnē palikuši 0,6 kg, elektronika pārslēdz automašīnas barošanas sistēmu uz benzīnu, kas pietiks vēl aptuveni 450 km (5,6 litri uz 100 km).

Ražotāja informācija liecina, ka līdz simtam "A5 g-tron" paātrinās 8,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 226 kilometri stundā. 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
asd 25.maijs 2017 15:35
6 4 Atbildēt

Kur ta gaudulīgais experc? Nevar izlemt no kura nika un cik plusiņus sev ielikt?

viencexperc 25.maijs 2017 16:23
5 0 Atbildēt

es esmu izdomājis elektroauto konceptu - Experccar 001.

Tā maksimālais ātrums būs 500 km/h, bet ar vienu uzlādi varēs nobraukt 1500 km.

viencexperc 25.maijs 2017 16:32
5 0 Atbildēt

Es esmu redzējis auto, kuriem ir uzstādīti 100 litrīgie gāzes baloni. Tādi pasāti var nobraukt vēl tālāk - uzpildīt gāzi 100 litrus, bāku 100 litrus ( pasātiem to viegli izdarīt) un nobraukt vēl vairāk.

Kārtējais VAG marasms. Bet idiņi taču pirks. Neviens jau neiedomāsies, ka var nopirkt lētāk, un to gāzes balonu uzlikt pašam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti