Subaru ir kļuvis par pasaulē lielāko pilnpiedziņas automobiļu ražotāju 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Subaru Nordic | 22.jūnijs 2017 16:29

Subaru vārds vienmēr ir saistījies ar 4 riteņu piedziņu, un tagad uzņēmums var arī lepoties ar to, ka tas pārdod vairāk pilnpiedziņas automobiļu nekā jebkurš cits autoražotājs pasaulē.

Subaru ienāca pilnpiedziņas automobiļu segmentā 1972. gadā ar Leone Combi modeli un jau 45 gadus ir unikāls ražotājs, kas pilnībā izmanto šīs sistēmas priekšrocības. 2016. gadā Subaru pirmo reizi vēsturē pārsniedza gada laikā viena miljona izgatavotu automobiļu robežu, un pēc 2016. gada kopsavilkuma kļuva skaidrs, ka Subaru ir kļuvis par pasaulē lielāko pilnpiedziņas automobiļu ražotāju.

Subaru ieņem 15% pasaules pilnpiedziņas automobiļu tirgus daļu, visā pasaulē pārdodot 965 892 pilnpiedziņas automobiļus. Tas ir par 245 382 vairāk nekā otrajā vietā esošajam Audi (720 510 pārdotu automobiļu 2016. gadā) un būtiski vairāk nekā trešajā vietā esošajam Jaguar Land Rover, kas pārdeva 485 797 automobiļus.

Subaru pilnpiedziņas sistēma, kas ietilpst gandrīz visu modeļu standarta aprīkojumā, veido 99,3% no kopējā pārdošanas apjoma. Vienīgais modelis ar aizmugures piedziņu Eiropā un ASV ir BRZ kupeja, savukārt Japānā ar šādu piedziņu ir pieejami daži miniautomobiļi.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 22.jūnijs 2017 17:33
0 0 Atbildēt

kur tad visu latviešu mīlētais kakašķis? 4 weel drive versijā pārak dārgs sanāk?

Shamejais 23.jūnijs 2017 13:07
0 0 Atbildēt

WoooooW - uz to ir jāatver šampis!!! Super!!! Tā tik turpināt Subi!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti