Stilīgais dienvidnieks "Seat Arona" – jauns krosovers uz "Ibiza" bāzes (+ foto) 13

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.jūnijs 2017 11:07

"Volkswagen" koncerna sastāvā ietilpstošais Spānijas autoražotājs "Seat" atklājis savu jaunāko modeli –stilīgo krosoveru "Arona", kas izgatavots uz kompaktā hečbeka "Ibiza" bāzes.

4,14 m garais Arona ir mazākais krosovers, kas tapis uz Volkswagen MQB platformas. Pareizāk sakot, Arona pamatā ir MQB-A0 inženiertehniskais risinājums, kamēr 5 cm garākais Audi Q2 izmantojis MQB-A1.

Vizuāli Arona atgādina augstumā pastieptu un muskuļus uzaudzējušu Ibiza, bet praktiskie ieguvumi ir augstāks klīrenss, lielāks bagāžas nodalījums (400 l), vairāk vietas pasažieru galvām un kājām. Krosovers ir aptuveni 8 cm garāks un 10 cm augstāks nekā hečbeks un arī vadītāja sēdpozīcija ir 5 cm augstāka.

Motoru klāstā būs 1,0 litru TSI benzīna agregāts ar 95 vai 115 Zs, 1,5 litru motors ar 150 Zs, kā arī 1,6 litru TDI dīzelis ar 95 vai 115 ZS. Visi agregāti ar turbīnu, degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu un Start-Stop tehnoloģiju. 2018.gada vidū tiem pievienosies dabasgāzes variants ar 1,0 TSI motoru un 90 Zs jaudu.

Vizuālo atšķirību skaitā melni un sudrabotie virsbūves elementi, jumta sliedes, virsbūves apakšas aizsargi, X-veida dekors C-balstam, virsbūves krāsas vai pēc izvēles pelēks, melns vai oranžs jumts, pavisam 68 dažādi krāsu, elementu, dekoru un aprīkojuma detaļu varianti.

Automašīnas salons, ieskaitot instrumentus, gandrīz pilnībā kopē Ibiza.

Tehnisko palīgu klāstā sadursmes novēršanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, City pilsētas ārkārtas bremzēšanas sistēma, distances uzturēšana, atpakaļskata kamera, 8 collu skārienjutīgs ekrāns, aklās zonas asistents, Apple CarPlay un Android Auto atbalsts. No papildaprīkojuma saraksta var izvēlēties Beat mūziku, komforta apgaismojumu (sarkans vai balts). 

Tāpat kā Ibiza, arī Arona paredzētas četras aprīkojuma versijas ar analogiem nosaukumiem: Reference, Style, Xcellence un FR. Pēdējā no tām būs komplektēta ar elektroniski regulējamiem amortizatoriem divās pakāpēs (Normal un Sport)

Arona cenu ražotājs vēl nav nosaucis. Spāņu kompānijas krosoveru piedāvājumā tas pievienosies 2016.gadā prezentētajam Ateca un kopā ar to gaidīs jauno flagmani, ko Seat solījis atklāt 2018.gadā.

 

Seat Arona sportiskā FR versija

Seat Arona sportiskā FR versija

Seat Arona sportiskā FR versija

Seat Arona sportiskā FR versija

Seat Arona sportiskā FR versija

Seat Arona sportiskā FR versija

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Zemesgramata 27.jūnijs 2017 11:54
3 0 Atbildēt

Sākas....

Kad tad beidzot būs krosovers uz VW Polo, Ford Fiesta bāzes? :D

asd 27.jūnijs 2017 11:12
2 0 Atbildēt

Izskatās pēc kārtējā navigatora konkurenta. Izkož visos parametros! Amīši jau prasot dotācijas Trumpim tā iegādei.

mazulis 27.jūnijs 2017 11:23
2 0 Atbildēt

šito mazo, krāsaino un stilīgo nu jau vesela kaudze - Opel Mokka X, Hyundai Kona, Kia Stonic, Peugeot 2008

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti