Pirmais Premium ražotāja pikaps – Mercedes atklāj sērijveida X-Class (+ foto) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 19.jūlijs 2017 11:06

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz iepazīstinājusi ar savā vēsturē pirmo pikapu, kas iekļaujas jaunizveidotajā X-Class. Tirgū tas nonāks novembrī un Vācijas tirgū maksās, sākot no 37 294 eiro.

Piesakot jauno modeli, Mercedes to pasniedz kā pirmo Premium ražotāja pikapu un vācu prese tam piekrīt, atgādinot, ka arī aizokeāna luksusa zīmoli Cadillac un Lincoln ir ražojuši pikapus, bet pašmāju tirgū ar Premium piedevām var lepoties Volkswagen Amarok – versijā ar Audi V6 TDI dīzeli. Viena lieta gan augstāk minētajiem pietrūkstot – Mercedes trīsstaru zvaigzne, ko jaunais pikaps lepni nes iestiprinātu radiatora restē, raksta Auto-medienportal.net.

X-Class pamatā ir Nissan Navara no kura Mercedes pikaps aizņēmies rāmi un piedziņas elementus. Arī kabīnes pamatkonstrukcija un aizmugurējās durvis ir identiskas, toties pārējo Mercedes centies pārveidot pēc savas gaumes, pielīdzinot 2016.gada konceptam.

Mercedes gēni dominē arī kabīnē. No Navara pārņemts vien nelielais slēdžu bloks, kas atbild par pilnpiedziņas/pazeminošā pārnesuma, no kalna nobraukšanas palīgsistēmas un bloķējošā diferenciāļa aktivizēšanu. Pārējais veidots no jauna, tajā skaitā durvju apšuvums, priekšējais panelis ar Mercedes GLA apaļajiem ventilācijas pievadiem, klimatkontroles bloku un centrā novietoto informācijas ekrānu, mērinstrumentu panelis ar apaļajām skalām un lokveida aizsargiem, viduskonsolē iebūvētais Comand sistēmas kontrolieris un stūre ar multifunkciju pogām jaunāko Mercedes krosoveru stilā.

Pikaps jau no rūpnīcas būs sagatavots no 2018.gada obligātajai eCall sistēmai un tehniskajiem izaicinājumiem, bet par piemaksu iegūstamā me-connect sistēma ļaus automobilim piekļūt ar viedtālruni un uzzināt, piemēram, automašīnas atrašanās vietu, tvertnē atlikušo degvielas daudzumu, riepu spiedienu u.tt. Kopā ar balss vadāmo Comand Online ražotājs piedāvā arī no citiem Mercedes modeļiem zināmo audio sistēmu 20 USB un 20 CD. X-Class rūpnīcas komplektā būs LED starmeši, ceļazīmju atpazīšanas, joslas uzturēšanas, automātiskās bremzēšanas, kruīzkontroles un piekabes stabilizēšanas sistēmas, bet kopā ar atpakaļskata kameru no opciju saraksta varēs izvēlēties 360 grādu apkārtskata kameras ar „putna lidojuma” skata funkciju.   

X-Class tiks ražots Barselonā, Spānijā – turpat, kur Nissan Navara un sākumā būs pieejams tikai ar japāņu motoriem. Versijās X 220 d un X 250 d tas būs 2,3 litru četru cilindru dīzelis ar attiecīgi 163 un 190 Zs jaudu. Abi varianti būs pieejami ar aizmugurējo vai visu riteņu piedziņu un sērijveidā būs komplektēti ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, kamēr spēcīgāko motoru varēs aprīkot arī ar septiņu pakāpju automātisko kārbu. Pilnpiedziņas versijām būs pieslēdzams „bezceļu” režīms, kā arī aizmugurējās ass bloķējošais diferenciālis (piemaksa).

 Pikaps ar pastāvīgo pilnpiedziņu parādīsies 2018.gadā. Tā būs versija X 350 d ar 258 ZS V6 dīzeļdzinēju un 7G-Tronic automātisko pārnesumkārbu.

Vēl tikai piebildīsim, ka automašīna ir 5,34 m gara un apveltīta ar 202 mm klīrensu, kravas kastes garums, platums, augstums: 1,59x1,56x0,47 m, bet maksimālā kravnesība ir 1042 kg.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 19.jūlijs 2017 16:35
5 0 Atbildēt

Reiz, senos laikos arī galvenie pikapu lietotāji - ASV bija uzražojusi pikapu - prēmiumu. Kadiljaka pikapu.

upload.wikimedia.org/wikipedia/com...11-10-2011.jpg

tikai projektu nācās aizvērt. Laucinieki, kam pikaps ir nepieciešams tāds būs pārāk dārgs, bet tādu, kuri grib izcelties - pārāk maz.

Lai tik mersedesu nepiemeklē tāds pats liktenis.

Nedomāju, ka laucinieki, strādnieki hiluksa,navaras. L200 vietā pirks mersedesu..

viencexperc 19.jūlijs 2017 21:35
3 0 Atbildēt

komfortā rams būs priekšā. Pat bāzīte.

dsa 19.jūlijs 2017 11:26
2 5 Atbildēt

Ko liks pretī Fiat. Fiat RAM 1500 Lakšerī? Ar pirmskara dzelzs galvu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti