Krievijas armijai - Toljati būvē naidniekam neredzamu “Ņivu” (+ foto) 16

 

Foto: Ekrānšāviņš no krievu medijiem

iAuto | 14.augusts 2017 14:27

Tehnoparks “Жигулевская долина” (Žiguļu ieleja) uzsācis projektu, kura mērķis ir radīt “neredzamu” apvidus auto, kas būs izturīgs pret koroziju un uguni. Armijas vajadzībām paredzētais transportlīdzeklis tiek veidots uz kompaktās “Ņiva” bāzes.

Jau izveidots pirmais prototips, kas apgādāts ar izturīgu alumīnija sakausējuma rāmi, iekšējiem un ārējiem kompozītmateriālu paneļiem.

Konstruktori uzsver, ka kompozītmateriālu sakausējumam ir vairākas priekšrocības – tas ir izturīgs pret ķīmiskām vielām, saules stariem, koroziju un triecieniem, vieglāks par tradicionālajā autobūvē izmantotajiem materiāliem. Materiāls neļauj veidot ledus kārtiņu ziemā, laiž cauri radioviļņus, toties tikpat kā nav pamanāms ar infrasarkano staru kamerām. Tāpat tiek atzīmēts, ka transportlīdzekļi ar šādu materiālu pielietojumu savas salīdzinoši nelielās pašmasas dēļ kļūst piemēroti tam, lai varētu montēt ieročus un apkalpi aizsargājošas bruņas.

Modeļa prototipu konstruktori sola prezentēt šā gada Starptautiskajā armijas-tehnisko sasniegumu izstādē “АРМИЯ-2017” (“Armija-2017”).

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 14.augusts 2017 15:19
13 0 Atbildēt

Par krievu armiju var rakstīt grāmatas, bet ja tā īsi:

Kārtējais mītiskais projekts. Visa krievijas armija sastāv no 60-70 to gadu lūžņiem un dažiem mītiskiem superieročiem, no kuriem daļa ir:

1. novecojuši rietumu tehnoloģiju jaunumi ( piem, "supertanks" armata, kurai analogu nav un labākais stobrs tanku vēsturē, ir ar vācu leopard 2 stobru, kurš tika radīts un uz rietumu tankiem likts jau n-tos gadus)

2. Eksistē tikai prototipu veidā ( nefonkcionējošs modelis)

3. Papīra veidā ( uzzīmēts)

4. Atrodas divos eksemplāros kaut kādā elitārā armijas daļā. Bet arī tas na nekas jauns un ultra moderns.

viencexperc 14.augusts 2017 19:08
5 1 Atbildēt

Es sen esmu teicis, ka Latvijai nevajag vecas armijas mašīnas. Daudz labāk ir iepirkt patastos, civilos džipus ( ne sūda ņivas, kuras nevar tikt tur, kur subaru outbeks tiek). Tādu auto, kuru mums ir daudz. Piemēram - grand cherokee. Sapirkt daudz, sapirkt daudz rezerves daļas, apmācīt cilvēkus, kas varētu veikt apkopes un remontus.

Mērķis - uztaisīt armiju mobilu. Lai būtu nevis daži veci zviedru kravas auto, kaut kādas izlūkmašīnas, bet pārējā armija bez maz iet ar kājām.

Visu uzsvaru likt uz mobilitāti, prettanku mobilām raķetēm. Lai būtu tā kā grāmatās raksta

Uz nodaļu (septiņiem cilvēkiem) BŪTU viens granātmetējnieks ( ar mobilo raķešu sistēmu un būtu snaiperis vai ložmetējnieks). Un divi džipi. Tas būtu daudz labāk, nekā kā tagad.

felix65 14.augusts 2017 15:33
3 0 Atbildēt

Izskatās, ka konstruktori ir paļāvušies uz to, ka krieviem cietas galvas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti