Laikraksts: Francijas autoražotājs "Groupe PSA" tiek turēts aizdomās par krāpniecību dīzeļdzinēju ražošanā 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 8.septembris 2017 18:01

Izmeklētāji uzskata, ka Francijas autobūves kompānija "Groupe PSA" tīšuprāt ražojusi dīzeļautomašīnas, kas nav spējušas izturēt kaitīgo izmešu pārbaudījumus, piektdien vēsta laikraksts "Le Monde".

Francijas patērētāju lietu un krāpšanas apkarošanas biroja DGCCRF izmeklētāji ir pārliecināti, ka uzņēmumam bijusi globāla stratēģija, lai ražotu kaitīgo izmešu prasībām neatbilstošus dzinējus un tad tos pārdotu, ziņo laikraksts.

PSA nekavējoties šīs laikrakstā izvirzītās apsūdzības noraidījusi.

DGCCRF konstatējusi, ka PSA Francijā laika periodā no 2009.gada septembra līdz 2015.gada septembrim pārdevusi 1,9 miljonus automobiļu, kas aprīkoti ar neatbilstošiem dīzeļdzinējiem.

"Le Monde" raksta, ka autoražotājam varētu draudēt naudassods piecu miljardu eiro apmērā.

PSA ražo "Peugeot" un "Citroen" zīmolu automašīnas.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 8.septembris 2017 20:51
6 2 Atbildēt

Man pie mājas viens pižiks regulāri kūpinās. Agrāk domāju, ka gāzes nav kaitīgas, ir veselīgas ( jo visi ad blū, giltri, un citas mūsdienu tehnoloģijas) tāpēc gāju speciāli elpot tīru gaisu pie izpūtēja. Gāju pats, saucu radinikus... Tagad, atklājās, ka tā bija inde!

Man arī vajag kompensāciju.

ezis71 9.septembris 2017 8:17
5 0 Atbildēt

Tās EURO normas laikam arī tāpēc izdomāja lai no autoražotājiem pēcāk piedzītu piķi,ja labi grib tad arī pie telefona staba var piečakarēties.

Conqueror 9.septembris 2017 9:30
1 1 Atbildēt

Nuja. Ta beidzot drīz aizliegs tos dīzeļus. Rīgas centrā vajag aizliegt dīzeļus no 2020. gada.

Abavnieks 9.septembris 2017 10:00
0 0 Atbildēt

Paskaidro lūdzu, kāpēc tieši visi dīzeļi ir jāaizliedz? Tikai vieglie auto, kuru jaunie modeļi ir "tīrāki" par benzīnniekiem jeb arī lielie kravinieki, kuri brauc cauri centram uz Rīgas ostu un reti kurš atbilst kādām ekoloģijas normām? Tad jau viss tranzītbizness apstāsies un Rīgai "kirdik"!

msh 9.septembris 2017 22:08
1 0 Atbildēt

Pastāstīsi kā tie jaunie dīzeļi pat teorētiski var būt tīrāki par dajebkādu benzīnu, hoķ mana golfa motoru, kuram katalizators ir nahrenizēts n gadus senā pagātnē - ? Benzīnnieks kurina viegli degošu degvielu ar +/- pareizu [1 daļa benzīna uz 14 daļām gaisa, jeb cik tur bija tā attiecība] degmaisījumu, līdz ar to arī astoņdesmito gadu ražojuma motors ar normāli funkcionējošu šprici pa lielam kaut ko kaitīgu spēj pūst, ja degvielai ir kaut kādas kaitīgas piedevas, bet tā pa lielam pa izpūtēju nāk ārā ūdens tvaiks un ogļskābā gāze. Tikmēr dīzelis kurina sūdīgi degošu degvielu zemā temperatūrā, kura sadeg samērā sūdīgi, tāpēc rodas kvēpi, bet tā kā ekonomijas nolūkos [jo šāds motors ar šādu degvielu tā spēj] dīzeli darbina ar liesu degmaisījumu [ar pareizu degmaisījumu dīzelis noklusējumā kūpētu ar pelēkiem dūmiem], tad tur vēl procesā rodas slāpekļa oksīdi, kuri atmosfērā sajaucoties ar ūdens tvaiku, izveido slāpekļskābi.

30 gadu griezumā benzīnniekiem pa lielam pirms tiem 30 gadiem uzlika katalizatorus [kuri, normālas kvalitātes izpildījumā mēdz kalpot pārdesmit gadus], paši motori nedaudz optimizēti, nu un tagad vēl pēdējos dažus gadus dažam labam pasākuši kvēpu filtrus likt, jo mikroskopisku kvēpu daudzumu benzīnnieki arī spēj saražot. Tajā pašā laika posmā ķīseļi ir piedzīvojuši tiešo iesmidzi, sprāgstošas kosmosa tehnoloģiju sprauslas, īsmūžīgus daļiņu filtrus un secīgos katalizatorus. Par daļiņu filtriem jau mēs zinām - 5-10 gadus vecām mašīnām tie nosprāgst un lielākoties tiek amputēti, mašīnu atmetot 25 gadus senā pagātnē - secīgie katalizatori tikmēr darbojas pēc principa "labāk padod par maz adblue, nekā par daudz" - un vēl motoriem mēdz būt dizaina problēmas, abas šīs lietas pavilkt, dēļ kā tad tie ražotāji arī tur muhļījas. Beigu beigās arī visi super duper dīzeļi tīrāki par benzīnniekiem var būt tikai sapņos...

Abavnieks 10.septembris 2017 16:56
0 1 Atbildēt

Apskaties auto emisijas standartus EURO6, kas darbojas ES no 2014.gada: dīzeļu pieļaujamā izplūde CO: 0,50, NOx: 0,080, PM: 0,005 mg/km jeb kopā 0,585 mg/km. Benzīna dzinējiem šie lielumi ir CO:1,00 NOx:0,060 PM 0,005 jeb kopā 1,065. Tas ir - benzinniekam gandrīz 2x vairāk kaitīgo izplūstošo vielu kā dīzelim!!!!

Tas, ka liela daļa automašīnu brauc ar bojātām (arī speciāli!) izplūdes sistēmām, ir kontroles jautājums (tehniskās apskates!): nav sistēma kārtībā - nedrīgst braukt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti