BMW i3s, 8.sērijas koncepts, pirmais MINI elektroauto - BMW un MINI jaunumi Frankfurtes izstādei (+ foto) 3

 

BMW 8.sērijas koncepts Foto: Publicitātes attēls

Public ID Group | 11.septembris 2017 8:15

Šā gada septembrī Frankfurtē notiekošajā autoizstādē BMW prezentēs pirmo MINI elektroauto, sportisko BMW i3s, BMW 8.sērijas konceptauto un vēl citus jaunumus arī dizaina un drošības jomā, tā apstiprinot BMW grupas stratēģisko virzību elektrautomobiļu attīstīšanā, informēja ražotāja pārstāvis Latvijā Ivars Norvelis.

"Dabai draudzīgāki, tajā pašā laikā vēl jaudīgāki un drošāki spēkrati ir viens no BMW grupas mērķiem, tādēļ ne velti uzņēmums ir investējis 100 miljonus eiro Dingolfingas rūpnīcā Vācijā. Tai ir lielākā pieredze komplicētu automašīnu būvniecībā, īpaši hibrīdu un elektroauto jomā," stāsta Norvelis.

Pasaulē lielākā autoizstāde Frankfurtē šogad norisināsies jau 67.reizi. Tā ik gadu pulcē aptuveni 900 tūkstošus skatītāju. Šogad autoizstādē piedalīsies vairāk nekā 250 dažādu uzņēmumu un organizāciju, no kuriem 50 būs automašīnu zīmoli. Kopā izstādē tiks prezentēti vairāk nekā 300 dažādu jaunumu auto nozarē, un šogad tās galvenais fokuss ir digitalizācija.

Autoizstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt pirmo MINI elektromobili, kas uz ceļiem parādīsies 2019.gadā - tieši 60 gadus pēc klasiskā MINI "piedzimšanas". Automašīnā paredzēts litija jonu akumulators, kas nodrošinās maksimālu jaudu un MINI raksturīgo veiklību, neradot izmešus. Tā kā elektroauto ir nepieciešams tikai nedaudz atdzesēt ar gaisu, radiatora režģis ir aizvērts augstākai aerodinamikai. Tāpat dizains ir papildināts ar stikla šķiedras komponentiem, kas vēl vairāk samazinās gaisa pretestību.

Otrs lielākais jaunums elektroautomobiļu piedāvājumā būs sportiskais BMW i3s, ko raksturo lielāka jauda, speciāla šasijas tehnoloģija, dinamika un jauns dizains. Šā BMW i3s mērķis ir pierādīt, ka elektroauto var kļūt par īstām sporta automašīnām!

Radot jaunos modeļus, BMW grupa lielu uzmanību ir pievērsusi braucēju drošībai. Automašīnu interjerā īpaši tiek izcelta autovadītāja vieta, akcentējot viņa galveno uzdevumu - vadīt mašīnu. Tā jaunajā BMW 8.sērijas konceptauto dizaina līnijas vadītāja vietā ir vērstas uz priekšu, rodsterī BMW Z4 vadītāja vieta vienīgā ir pilnībā melna, bet 6.sērijas Gran Turismo - paplašināta un pacelta augstāk, liekot vadītājam koncentrēties tikai uz ceļu.

8.sērijas interjerā ir piedomāts ne vien par drošību, bet arī par izsmalcinātību - materiālu izvēle atspoguļo mērķtiecīgu starpspēli starp dinamiku un greznību. Merino āda, slīpēta pārnesumkārbas svira un "iDrive" vadības pults no "Swarovski" stikla dūmakaina kvarca krāsā interjeram piešķir ekskluzīvu noskaņu.
Savukārt Z4 prezentēs lielāko jaunumu BMW virsbūves dizainā, kas vēl nav nevienam citam BMW modelim, - vertikālu "četracu" luktura novietojumu, kad lukturi ir viens virs otra. Vēl viens jaunums - salīdzinājumā ar iepriekšējiem BMW rodsteriem šim modelim ir īsāka motora pārsega daļa un asāka pārkare, kas nodrošina to, ka vadītājs sēž tuvāk automašīnas vidum.

Divas BMW zīmola automašīnas ir nopietni zaudējušas svaru, lai palielinātu efektivitāti, aerodinamiku un taupītu degvielu. BMW X3 ir kļuvis par 55 kg vieglāks, bet 6.sērijas Gran Turismo ir "nometis" pat 150 kg, salīdzinot ar priekštečiem.

Saldajā ēdienā autoizstādē būs apskatāmi ekskluzīvāki BMW auto, kurus ikdienā redzēt būs praktiski neiespējami. Viens no tiem ir jaunākais sacīkšu auto BMW M8 GTE, ar kuru plānots piedalīties leģendārajās, 24 stundu ilgajās "Le Mans" sacīkstēs. Savukārt otrs ir BMW 7.sērijas 40.gadadienas ekskluzīvais auto, kas tiks ražots vien 200 eksemplāros un piemērots individuālajām klientu prasībām jau pieminētajā Dingolfingas rūpnīcā.

 

BMW 8.sērijas koncepts

BMW 8.sērijas koncepts

BMW i3S

BMW i3S

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 11.septembris 2017 9:44
2 1 Atbildēt

Tas ko es jau rakstīju. BMW plāno atteikties no tā debīlā 90,-to gadu stila. Tāpēc arī nokāva x5 o sēriju un x6, izlaižot lētos, nabagu x3 un x1.

Tagad būmeris būs tāds. Godīgi sakot, tāds vismaz, izskatās pēc auto.

Tagad gopņiki brauks ar saviem klučiem par 300 eiro, bet normāli brauks ar tādiem. Vismaz vienā jomā BMW mani iepriecināja.

Conqueror 11.septembris 2017 12:27
1 0 Atbildēt

Diezgan lielas izmiņas dizainā jaunajiem modeļiem. X7 vispār bezmsz vai pēc toyotas landkrūzes izskatās, ja nebūtu tās nieres priekšā

viencexperc 12.septembris 2017 10:06
1 0 Atbildēt

jaguar f pace kopija. tikai jaguāra vietā - ap radiatoru apvilkti stringi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti