Audi prezentē leģendas atgriešanos – jauno Audi RS 4 Avant (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi | 13.septembris 2017 16:41

2017. gada starptautiskajā auto izstādē (IAA) Frankfurtē papildus pasaules pirmizrādi piedzīvojušajiem Audi Elaine un Audi Aicon, kā arī A8 prezentācijai, Audi Sport pirmo reizi demonstrē arī Audi R8 RWS - pirmo aizmugures piedziņas Audi un jaunās paaudzes Audi RS4 Avant. Modelis apvieno augstu veiktspēju ar nepārspējamu ikdienas praktiskumu. 2,9 litru TFSI dzinējs ar 331 kW jaudu un 600 Nm griezes momentu padara to par vissportiskāko A4 saimes modeli.

Automašīnas dizaina priekšpusē dominē milzīgās gaisa ieplūdes atveres ar RS modeļiem raksturīgo šūnu struktūru un platu viengabala radiatora režģi. Aizmugures unikālo dizainu veido RS raksturīgais difuzors, ovāli izpūtēji un jumta malas spoileris. Jaunais Audi RS 4 Avant standarta komplektācijā pieejams ar 19 collu kalta alumīnija diskiem.

Jaunais Audi RS 4 Avant ir aprīkots ar V6 biturbo dzinēju, kas attīsta 331 kW jaudu. Tā maksimālais griezes moments 600Nm – par 170 Nm lielāks nekā iepriekšējam modelim – ir pieejams plašā apgriezienu diapazonā no 1900 līdz 5000 apgr./min. Šī specifikācija ļauj Audi RS 4 ieskrieties no 0 līdz 100 km/h tikai 4,1 sekundē. Savukārt standarta quattro pilnpiedziņa sadala V6 biturbo dzinēja jaudu starp visiem četriem riteņiem.

Automašīnas 2,9 litru TFSI dzinējs ir ievērojami jaudīgāks un efektīvāks un, izmantojot pastāvīgo pilnpiedziņu, ir apvienots ar sportisku astoņpakāpju Tiptronic pārnesumkārbu ar optimizētu pārnesumu pārslēgšanu. Sportiskā modeļa vidējais degvielas patēriņš ir 8,8 litri uz 100 kilometriem (199 grami CO2 uz vienu kilometru). Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli, tas ir par 17% efektīvāks.

Pateicoties standarta aprīkojumā iekļautajai RS balstiekārtai, Audi RS 4 Avant ir par septiņiem milimetriem zemāks nekā A4 modelis ar sporta balstiekārtu. Izmantojot standarta aprīkojumā iekļauto Audi Drive Select dinamiskās vadāmības sistēmu, vadītājs var izvēlēties savu individuālu braukšanas režīmu.

Jaunā Audi RS 4 Avant sportisko raksturu izceļ melnais interjers. RS sporta sēdekļi, ādas sporta stūre ar taisnu apakšējo malu, pārnesumkārbas pārslēgs un izgaismotie durvju sliekšņi ir rotāti ar RS emblēmu. Papildu aprīkojumā ir iespējams izvēlēties arī RS sporta balstiekārtu ar dinamisko gaitas kontroli (DRC), keramiskajām bremzēm un īpaši RS paredzētu dinamisko stūres sistēmu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Audi 14.septembris 2017 8:14
6 0 Atbildēt

Pats ar kkadu Toyotu vai hondu brauc lkm ))

viencexperc 13.septembris 2017 17:44
5 10 Atbildēt

Galvenais - uzrakstīt ar lieliem burtiem uz sāna, ka tas ir rs, citādi neatšķiras no a4.

Autistiem patiks, bet pārējiem - vw, kā jau vw ar standarta aprīkojumu kā 2002.gada mazdai.

sexperts 13.septembris 2017 20:38
5 2 Atbildēt

Skaists

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti