"Mazda" gatavo nomaiņu "RX-7" un "RX-8" 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.septembris 2017 11:26

Mazda inženieri strādā pie modeļa, kas Japānas autobūves kompānijas piedāvājumā nomainīs no ražošanas noņemtos "RX-7" un "RX-8". Jaunā sporta auto prototips tiks parādīts 25.oktobrī, Tokijas autoizstādes ietvaros.

Ražotājs atklājis, ka Tokijas eksponāta pamatā ir modernizēts "RX-Vison" koncepts, bet par sērijveida modeli tas pārvērtīsies līdz 2020.gadam.

Tiek vēstīts, ka motortelpā būs iebūvēts "Mazda" sporta automobiļiem raksturīgais rotora dzinējs ar aptuveni 450 Zs jaudu, kuru izstrādājot, inženieri pacentušies likvidēt trīs šāda tipa agregātiem piemītošās sliktās īpašības: liels eļļas un degvielas patēriņš, kaitīgo izmešu daudzums un nepietiekams griezes moments pie vidējiem apgriezieniem.

Tāpat kļuvuši zināmi "Mazda" plāni attiecībā uz kompānijas pirmo elektriskās piedziņas modeli. Ražotāja pārstāvji norādījuši, ka to sagaidīsim 2019.gadā. Automašīnas dizains tiks izstrādāts,  ņemot par pamatu "RX-Vision" konceptu un jaunākās paaudzes "CX-5" krosoveru. Eksperti sliecas domāt, ka absolūti jaunam elektromobilim "Mazda" laika nepietiks, tādēļ, videi draudzīgais spēkrats tiks izstrādāts uz jau esoša automobiļa bāzes.  

Mazliet tālākos plānos (2021.gadā) iekļauts "Mazda" pirmais Plug-in hibrīdautomobilis, kas varētu apvienot rotora dzinēju un elektromotoru.

 

 

 
Visi komentāri
 
Conqueror 21.septembris 2017 20:24
0 0 Atbildēt

Sen bija laiks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti