Volvo prezentējis savu jaunāko un mazāko krosoveru XC40 (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.septembris 2017 14:26

Zviedrijas autobūves kompānija Volvo oficiāli prezentējusi savu jaunāko modeli – krosoveru XC40, kas tirgū nonāks nākamā gada sākumā.

Volvo jaunākā modeļa pamatā ir CMA (Compact Modular Architecture) platforma. Klienti varēs izvēlēties Drive saimes 2,0 litru benzīna vai dīzeļa turbo motorus ar 190 līdz 245 zirgspēku jaudu, kombinējot tos ar sešu pakāpju mehānisko vai astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Vēlāk motoru klāstam pievienosies jauns trīscilindru benzīna motors, kā arī hibrīdversija un modelis ar elektrisko piedziņu.

XC40 ir 4,42 m garš, 1,86 m plats un 1,65 m augsts. Automobilis apveltīts ar 2,70 m riteņu bāzi un 460-1360 litru ietilpības bagāžas nodalījumu.

Vizuāli tas līdzinās vecākajiem brāļiem XC90 un XC60, taču savu individualitāti pasvītro ar izteiksmīgāk veidotu radiatora resti, buferiem, atšķirīgas krāsas jumtu un Thor Hammer (Tora veseris) lukturu grafiku. Atkarībā no versijas mazais bezceļnieks būs komplektēts ar 18 collu riteņu diskiem (par piemaksu arī 19,20 collu formāts),  LED starmešiem un digitālo mērinstrumentu paneli. Automobilim var būt salons ar ādas apdari, Sensus multimediju sistēma ar 8 skaļruņiem un Fresh Air sabvūferi. Elektronisko palīgu skaitā adaptīvā kruīzkontrole ar Pilot Assist tehnoloģiju (piemaksa 1350 eiro), kas līdz 130 km/h ļauj braukt daļēji autonomā režīmā, joslas uzturēšana, 360 grādu zonas kontrole, palīgsistēma, kas brīdina par šķēršļiem, kas braucot atpakaļgaitā, parādās mašīnas ceļā vai tuvojas no sāniem, ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju.  

Volvo XC40 tiks ražots Beļģijā. Gada beigās tas jau dosies pie klientiem. Sākumā tikai versijās D4 AWD (no 44 800 eiro, cena Vācijā) ar 156 Zs dīzeļdzinēju un T5 AWD (46 100 eiro, cena Vācijā) ar 247 Zs benzīna motoru, Momentum un R-Design aprīkojuma komplektācijās. Bāzes versija ar 154 Zs trīscilindru dzinēju, priekšējo riteņu piedziņu un 6MK (31 250 eiro Vācijā) kļūs pieejama no 2018.gada maija, tāpat kā vislepnākais variants Inscription. 

Momentum komplektācija ietver multimediju sistēmu Sensus Connect, 12,3 collu digitālo mērinstrumentu paneli, deviņu collu ekrānu viduskonsolē, automātisko klimatkontroli, apsildāmus priekšējos sēdekļus ar ādas apdari, parkošanās sensorus aizmugurē.

Savukārt sportiskā R-Design raksturīgākie risinājumi ir melnas Black Stone krāsas jumts un sporta piekare, alkantara apdare un sporta pedāļi.

Visas versijas jau sērijveidā būs aprīkotas ar Volvo On Call, kas ar viedtālruņa aplikācijas palīdzību ļauj pārvaldīt daudzskaitlīgas funkcijas, tostarp piedāvā WLAN Hotspot visiem pasažieriem.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 21.septembris 2017 20:18
4 0 Atbildēt

Gan jau veči savām bābām pirks

nezinu, nezinu 21.septembris 2017 18:54
3 2 Atbildēt

redzot xc90 bildēs, gaidīju, ka arī dzīvē tas izskatīsies tikpat iespaidīgs, taču vīlos. Šitais arī bildēs izskatās labs, bet uz ielas - nu, kas lai zin... mazos glītus uztaisīt ir īpaši grūti

viencexperc 21.septembris 2017 19:28
3 7 Atbildēt

Kārtējais vienvietīgais krosovers nabagiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti