Krievu bezpilota automobiļi sāks strādāt 2018.gadā (+ foto) 11

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.oktobris 2017 11:32

Krievijā izstrādātos bezpilota automobiļus nolemts izmantot, lai nodrošinātu transporta pakalpojumus 2018.gada pasaules futbola čempionātā, kas šajā valstī sāksies 8.jūnijā.

Krievu mediji vēsta, ka čempionāta laikā plānots izmantot elektriskās piedziņas pasažieru autobusus. Tie ir transportlīdzekļi, ko “НАМИ” zinātniskās pētniecības institūts izstrādājis kopā ar KAMAZ automobiļu rūpnīcu. Divpadsmitvietīgais autobuss var patstāvīgi pārvietoties par koplietošanas ceļiem, kas marķēti ar apzīmējumiem un sasniegt maksimālo ātrumu līdz pat 60 km/h.

Šobrīd bezpilota autobusi tiek izmēģināti speciāli šim nolūkam iekārtotā poligonā - 400 metru garā trasē, kas imitē pilsētas ielas ar apzīmējumiem, gājēju pārejām, ceļazīmēm un apļveida krustojumiem.

Agrāk tika ziņots, ka kravas automobiļu ražotājs KAMAZ savas bezpilota tehnikas izmēģinājumiem plāno izmantot Kazaņas-Naberežnije Čelni autotrasi.

Savu autonomās braukšanas projektu attīsta arī kompānija “Яндекс”. Šajā gadījumā tiek izmantots Toyota Prius elektromobilis, kas aprīkots ar attiecīgām iekārtām. Septembra vidū tas jau nodemonstrēts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
i 3.oktobris 2017 16:18
12 0 Atbildēt

krievija jau sen ir līdere bezpolita braukšanā, ai atvainojos bezfilmas, bet tur liela atšķirība nav

Rallists 3.oktobris 2017 12:01
10 1 Atbildēt

Malači! Veselus 400m gara mākslīga pilsēta, tam sūda skapim tur visus iespējamos variantus var ieprogrammēt, diez kas notiks reālā satiksmē... Visa autopilota būtība ir spēja atpazīt ārējos apstākļus un vadoties no tiem analizēt iespējamos rīcības scenārijus. Ja daudzmiljiardu kompānijām Google un Tesla vēl viss neiet tik spīdoši tad nav nekādu ilūziju par šo ledusskapi

viencexperc 3.oktobris 2017 12:52
7 0 Atbildēt

Kārtējais izrādīšanās mēģinājums. Vajag lai visi ušisti domā tālāk, ka vates zeme ir "dzeržava" un "analogov ņet". Reāli, viss šis sūds būs piebāzts ar Ķīnas tehnoloģijām un elektroniku.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti