Elektriskā nākotne - "General Motors" atteiksies no benzīna un dīzeļa mašīnām 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.oktobris 2017 12:29

Līdz 2023.gadam ASV autobūves koncerns “General Motors” savā piedāvājumā ieviesīs 20 videi draudzīgus modeļus, nākotnē pilnībā atsakoties no mašīnām ar benzīna un dīzeļa dzinējiem.

Kompānijas oficiālajā paziņojumā teikts, ka “GM” vēlas kļūt par līderi šajā segmentā, pāreju uz elektromobiļiem veicot vairākos etapos.  

Pirmajā etapā jau esošajiem elektriskās piedziņas modeļiem “Bolt” un “Volt” pievienosies divi jauni elektromobili, kuru ražošana sāksies nākamo 18 mēnešu laikā, savukārt līdz 2023.gadam “GM” piedāvājumā būs vismaz 20 videi draudzīgu modeļu.

Sagatavots arī koncepta modelis “Surus” – ar diviem elektromotoriem un degvielas šūnu tehnoloģiju aprīkots pilnizmēra pikaps.

Par pilnīgu atteikšanos no benzīna un dīzeļa automašīnām nākotnē šogad paziņojis arī “Volvo” un “Land Rover/Jaguar”, bet “GM” paziņojums ir īpaši nozīmīgs tā iemesla dēļ, ka amerikāņu koncerns ir viens no pasaules lielākajiem autoražotājiem, kas pērn pārdevis 10 miljonus automobiļu.

Līdzīgās domās ir arī “GM” konkurents “Ford”, kas sava piedāvājuma elektrificēšanā ieguldīs 4,5 miljardus dolāru līdz 2020.gadam nākot klajā ar 13 jauniem videi draudzīgiem modeļiem.

 

 

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
klm 3.oktobris 2017 14:09
5 1 Atbildēt

Mūsu dzīvei vēl pietiks. Pagaidām tas viss ir plikas diršanas līmenī.

viencexperc 3.oktobris 2017 12:56
2 0 Atbildēt

Ford plāno nopirkt ( ved sarunas) ar start apu - Lucid motors, ko sauc par teslas konkurentu ( prēmium elektro auto). Prognozē sīvu cīņu starp ASV un Ķīnu. Abas lielvalstis grib pārņem elektro tirgu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti