Francijā uzsāks projektu ar autonomās vadības elektriskajiem spēkratiem, kas pieejami pēc pieprasījuma 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 10.oktobris 2017 10:16

Rouen Normandy Autonomous Lab projekta partneri uzsāk īstenot Eiropā pirmo eksperimentālo servisu pēc pieprasījuma uz vispārējās lietošanas ceļiem, izmantojot autonomās vadības elektriskos spēkratus.

Šis ir Eiropā pirmais šāda veida pakalpojums, kas uzsākts pēc oficiālās vienošanās parakstīšanas ceremonijas, kurā klāt bija Ruānas Normandijas metropoles prezidents Frederiks Sanšess, Normandijas reģiona prezidents Ervē Morēns, Transdev grupas vadītājs Tjerī Majē, Caisse des Dépôts grupas Normandijas reģiona direktore Floransa Masa, Groupe Renault vecākais viceprezidents un pārdošanas direktors Francijā Filips Biro, Groupe Matmut ģenerāldirektors Nikolass Gomārs. Parakstīšanas ceremonija notika Ruānas Normandijas galvenajā ēkā.

Projekts Rouen Normandy Autonomous Lab ar 11 miljonu eiro budžetu ir viens no programmas “Smart City” reģionālajiem eksperimentiem, kas ir grupas Caisse des Dépôts lolojums.

Ruānas iedzīvotāji būs pirmie Eiropā, kuriem būs pieejams mobilitātes serviss pēc pieprasījuma. To nodrošinās pieci elektriskie spēkrati, kas pārvietosies pa parastiem valsts ceļiem.

Autoparks sākumā sastāvēs no četrām Renault ZOE elektriskajām automašīnām, kas aprīkotas ar Renault un Transdev tehnoloģijām (pēdējā izstrādāta sadarbībā ar Delphi, Esigelec un citiem Normandijas uzņēmumiem). Vēlāk autoparku papildinās vēl viens spēkrats ar Transdev tehnoloģijām. Šie spēkrati kursēs pa trijiem maršrutiem desmit kilometru rādiusā Ruānas Madrijē tehnopolē (Sentetjēnā– di– Ruvrē). Pēc izmēģinājuma perioda, sākot no 2018. gada pavasara uz diviem gadiem, serviss tiks piedāvāts kā sabiedrisks pakalpojums.

Izmantojot atbilstošu viedtālruņa aplikāciju, katrā no 17 stacijām, kas izvietotas uz trijiem ceļiem, pasažieri pēc vajadzības varēs pieteikt pakalpojumu.

Autonomās vadības transporta sistēmas izveide prasa dažādas profesionālās kompetences, tādas kā ziņojumu pieņemšana, autoparka uzturēšana, telekomunikāciju, sensoru un autonomās vadības aprīkojumu, kā arī izpratni par autobūvi. Transdev, Groupe Renault un pašvaldība jauno projektu īsteno kopīgiem spēkiem.

 
Visi komentāri
 
khl 10.oktobris 2017 18:15
0 0 Atbildēt

Nākošais projekts būs autonomā francūziete, kas pieejama pēc pieprasījuma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti