Slovēnija jauniem automobiļiem nosaka bargus kaitīgo izmešu ierobežojumus

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 14.oktobris 2017 9:04

Slovēnija ceturtdien paziņoja par bargu jaunu noteikumu ieviešanu jauniem ar benzīna un dīzeļdzinējiem aprīkotiem automobiļiem, norādot, ka no 2030.gada reģistrēt būs iespējams vien automašīnas ar krietni zemāku kaitīgo izmešu apjomu kā šobrīd.

"Sākot no 2030.gada, mēs neļausim reģistrēt tradicionālas ar degvielu darbināmas automašīnas, kādas tiek lietotas šobrīd," pavēstīja Slovēnijas Infrastruktūras ministrijas preses pārstāvis.

Viņš pavēstīja, ka no tā brīža būs ļauts reģistrēt tikai tos automobiļus, kuru kaitīgo izmešu apjoms nepārsniedz 50 CO2 gramus uz kilometru, un šobrīd šādu līmeni sasniedz vien elektriskās vai hibrīdautomašīnas.

Ļubļana ir "pārliecināta, ka līdz tam laikam automašīnu nozare būs panākusi ārkārtēju tehnisku attīstību un palielinās elektrisko un tādu automobiļu tirdzniecību, kuru kaitīgo izmešu apjoms ir krietni zemāks," piebilda ministrijas preses sekretārs.

Šādi Slovēnijas plāni ir daļa no ceturtdien pieņemtās stratēģijas, kas paredz līdz 2030.gadam uzlabot alternatīvo degvielu infrastruktūru, tostarp paredzot 22 300 automašīnu uzlādes stacijas, salīdzinot ar 230 stacijām šobrīd.

Francija un Lielbritānija jau paziņojušas par plāniem 2040.gadā pārtraukt benzīna un dīzeļdzinēju automašīnu tirdzniecību, bet citas valstis, tostarp Zviedrija, Dānija un Somija ir paudušas līdzīgas ieceres.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti