600 Zs kupeja - zviedru "Polestar" prezentē savu pirmo modeli topošā autoražotāja statusā (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.oktobris 2017 19:18

Zviedru kompānijas Volvo tūninga kompānija “Polestar” , kas no nākamā gada iegūst patstāvīga autoražotāja statusu, prezentējusi savu pirmo pašu spēkiem izstrādāto modeli ““Polestar 1”.

“Polestar  1” ir hibrīda kupeja, kuras spēka iekārta attīsta 600 Zs jaudu un 1000 Nm griezes momentu. Automobiļa dinamiskie raksturlielumi netiek atklāti, taču zināms, ka elektriskā režīmā tas varēs veikt līdz pat 150 km.

“Polestar 1” hibrīdiekārtas sastāvā darbojas divlitru benzīna turbo agregāts, kas piedzen priekšējos riteņus, kā arī divi elektromotori, kas griež aizmugures riteņus. Automašīna izgatavota uz Volvo SPA modulārās platformas, aprīkota ar Öhlins inovatīvo CESi aktīvo piekari un vilkmes vektorēšanas sistēmu.

Ražotājs norādījis, ka vairums virsbūves paneļu izgatavoti no oglekļa šķiedras, kas ļāvis samazināt svaru par 230 kg un par 45% palielināt konstrukcijas izturību pret vērpi. Zināms, ka automobiļa masas sadalījums ir 52 pret 48 par labu aizmugures asij.

“Polestar 1” ražošana plānota Ķīnas pilsētā Čendu, bet iegādāties šo automašīnu varēs tikai globālajā tīmeklī, iepriekš piekrītot kompleksam piedāvājumam, kurā iekļauta apdrošināšana, tehniskās apkopes un automobiļa mazgāšanas pakalpojums pret noteiktu summu, ko klients iemaksā katru mēnesi.

Salona durvju slēdzenes varēs atbloķēt ar mobilā tālruņa aplikācijas palīdzību, turklāt šo elektronisko atslēgu klients varēs nodot arī citiem lietotājiem.

Visi nākošie “Polestar”  modeļi tiks aprīkoti ar elektriskās piedziņas spēka iekārtām. 2019.gadā plānots “Polestar  2”, kas tirgū centīsies konkurēt ar “Tesla” mazāko un cenu ziņā pieejamāko modeli “Model 3”, bet vēlāk saimei pievienosies elektriskās piedziņas krosovers “Polestar  3”.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 17.oktobris 2017 19:44
2 0 Atbildēt

Kā hibrīds ar 2 litru motoru var konkurēt ar elektroauto?

Ar visiem tiem toyotas-leksus lohatroniem var.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti