"Tesla" kļūs par pirmo ārvalstu autoražotāju, kas Ķīnā būvēs savu rūpnīcu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 24.oktobris 2017 9:14

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" panācis vienošanos ar Šanhajas varasiestādēm, lai kļūtu par pirmo ārvalstu autoražotāju, kas Ķīnā uzbūvēs savu ražotni, vēsta laikraksts "Wall Street Journal".

"Tesla" pilnībā piederoša ražotne tiks būvēta Šanhajas brīvās tirdzniecības zonā, norāda laikraksts, atsaucoties uz šo situāciju labi pārzinošiem informācijas avotiem.

Šī rūpnīca nodrošinās iespēju uzņēmumam ievērojami samazināt savu automašīnu izmaksas Ķīnā.

"Wall Street Journal" gan piebilst, ka jebkurai automašīnai, kuru "Tesla" uzbūvēs brīvās tirdzniecības zonā, joprojām tiks piemērots 25% importa tarifs.

Ķīna parasti pieprasa ārvalstu autoražotājiem izveidot kopuzņēmumus ar vietējiem Ķīnas partneriem, kas paredz dalīt peļņu un nodrošināt daļu savu tehnoloģiju, taču vienlaikus uzņēmumi spēj izvairīties no importa tarifiem.

Ķīnas elektrisko automobiļu tirgus jau ir pasaulē lielākais un sagaidāms, ka tas turpinās strauju izaugsmi, jo sevišķi tāpēc, ka valdība plāno no 2019.gada ieviest prasību visu autoražotāju tirdzniecības apjomā iekļaut noteiktu daļu elektrisko automašīnu.

Tāpat Pekina arī apsver iespējas valstī aizliegt iekšdedzes dzinēju automobiļu tirdzniecību.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 24.oktobris 2017 12:17
0 0 Atbildēt

Nezin kā izdevās sarunāt. Jo pat tādi giganti kā VW, GM nevar to izdarīt. Tās būvē Ķīnas autokompānijas. Piemēram kompānija FAW būvē volksvāgenus

msh 24.oktobris 2017 12:51
0 0 Atbildēt

Gan jau tāpēc ka laiki ir bik mainījušies, kamēr tevis nosauktie ražotāji tos fabrīķus izveidoja deviņdesmitajos vai pat ātrāk. Bez tam, ja jau reiz tāpat ir importa nodoklis, tad jēga nav pārāk liela - fofāgenus tikmēr ķīnieši ražo pa lēto.

klm 24.oktobris 2017 15:53
2 0 Atbildēt

Rūpnīcā strādās ķīnieši, izejmateriāli un komponentes arī būs Ķīnas. Tur tas sāls. Tagad tos sūdus ved uz ASV, tur saliek un ved atpakaļ gatavus auto. Dubulta loģistika + dārgāks darbaspēks. Tur ir tā starpība.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti