Renault Grupas ieņēmumi 2017.gada trešajā ceturksnī pieauguši par 15,9%

 

Foto: iAuto.lv

Renault | 26.oktobris 2017 20:42

2017.gada trešajā ceturksnī Grupas ieņēmumi sasniedza 12 218 miljonus eiro, kas ir 15,9% pieaugums. Neskaitot AVTOVAZ konsolidācijas ietekmi, Grupas ieņēmumi palielinājās par 9,8% līdz 11 584 miljoniem eiro (+12,2% pieaugums, neskaitot valūtas svārstības).

Šajā ceturksnī Renault Grupa turpināja ziņot par pieaugošiem pārdošanas rādītājiem (+9,4% līdz 866 233 vienībām) un tirgus daļu (+0,2 punkti līdz 3,8%) globālā līmenī.

Eiropā Grupas reģistrāciju skaits pieauga par 4,9% tirgū, kas pieredzēja 1,4% pieaugumu, ar 397 097 reģistrētiem transportlīdzekļiem trešajā ceturksnī. Grupa ieņēma 9,9% Eiropas tirgus daļas, kas bija 0,3 punktu pieaugums.
Renault zīmols uzrādījis 2,9% izaugsmi, pateicoties jaunā Koleos laišanai klajā un ZOE Z.E. 40 sasniegumiem. Clio ir otrs vislabāk pārdotais transportlīdzeklis Eiropā, bet Capture ir numur viens krosoveru segmentā.

Renault turpina būt līderis elektrisko transportlīdzekļu segmentā ar 7 697 pārdotām vienībām trešajā ceturksnī. Reģistrēti 6 665 pārdoti ZOE modeļi, kas ir 67% pieaugums.

Dacia zīmols ziņo par pieaugumu 10,3% apmērā, galvenokārt pateicoties Sandero pārdošanas sniegumam (+12%).
Ārpus Eiropas Grupa turpina nostiprināt savu pozīciju ar jaunajiem modeļiem: pārdošanas rādītāji pieauga par 13,5% tirgū, kas izvērtās par 5,5%.

Eirāzijā pārdošanas rādītāji pieauga par 24,3% tirgū, kas pieauga par 15,5%. Grupas tirgus daļa, kas tagad iekļauj arī Lada zīmolu, pieauga par 1,8 punktiem līdz 24,6%.

Krievijā, kas ir Grupas otrais lielākais tirgus apjoma ziņā, pārdošana pieauga par 22,9% (iekļaujot Lada). Pateicoties veiksmīgajiem modeļiem Lada Vest, Lada Xray un Renault Kaptur, Grupas tirgus daļa pieauga līdz 28,2%, kas ir 1,2 punktu pieaugums.

Turcijā pārdošana uzšāvās par 40,6%. Grupa palielināja tirgus daļu par 3.5 punktiem līdz 18,8%, patiecoties jaunā Megane sedana sekmēm, kas reģistrēja 8 412 pārdotas vienības trešajā ceturksnī.

Āzijas-Klusā okeāna reģionā, Grupas reģistrācijas pieauga par 21,1% tirgū, kas piedzīvoja 4,7% izaugsmi. Ķīnā Grupas pārdošanas rādītāji palielinājās par 123,6% ar 16 807 pārdotiem transportlīdzekļiem šajā ceturksnī.

Dienvidkorejā Renault Samsung Motors nokritās par 8,2%, galvenokārt jauna modeļa iztrūkuma dēļ asajos konkurences apstākļos. Šis kritums seko spēcīgai izaugsmei 2016.gadā, pateicoties SM6 un QM6 prezentēšanai.

Amerikas reģionā pārdošana pieauga par 14% tirgū, kas paplašinās par 7,1%. Grupa palielināja savu tirgus daļu par 0,4 punktiem līdz 7,3%. Grupa turpināja plūkt Brazīlijas tirgus atveseļošanās augļus – reģistrācijas pieauga par 24,8% un tirgus daļa uzkāpa līdz 8,5% (+0,7 punkti) tirgū, kas piedzīvojis 14,6% izaugsmi. Tas notika jauno modeļu, Captur un Kwid, spēcīgo pārdošanas rezultātu dēļ. Laisti klajā jūlijā, pārdoti ir jau 13 600 Kwid.

Argentīnā, kurā tirgus piedzīvoja 18,5% izaugsmi, Grupas reģistrācijas pieauga par 7,7% gaidot Kwid pārdošanas uzsākšanu.

Āfrikā, Tuvajos Austrumos un Indijas reģionā Grupas reģistrācijas nokritās par 1,3% tirgos, kas pieauga par 4,2%. Indijā pārdošana kritās par 20,7% 2017.gada trešajā ceturksnī, gaidot Captur pārdošanas uzsākšanu agrā novembrī.

Irānā Grupa apstiprināja tendenci, kas bija manāma 2017.gada pirmajā pusē ar 28,1% pieaugumu piegādēs, pateicoties Tondar un Sandero veiksmēm. Grupa palielināja savu tirgus daļu par 0,6 punktiem līdz 10,5%.

Trešā ceturkšņa ienākumi pēc darbības sektora
Automotīvā sektora, neskaitot AVTOVAZ, ienākumi kopā sastāda 20 974 miljonus eiro (9,9% pieaugums). Apjoms (+2,7 punkti) turpina iegūt no Krievijas, Brazīlijas un Turcijas tirgu atgūšanās un labu pārdošanas rezultātu inerces Eiropā.

Pārdošanas apjoma pieaugums partneriem veicinājis ieņēmumu pieaugumu par 4,8 punktiem, atspoguļojot samontēto transportlīdzekļu (jo īpaši Eiropā ar Nissan Micra ražošanas pieaugumu) pozitīvo virzību un mūsu darbību Irānā un Ķīnā. "Cits" efekts (+2,6 punkti) galvenokārt skaidrojams ar lietotu transportlīdzekļu un rezerves daļu darbību stabilitāti. Valūtas svārstības sniegušas negatīvu efektu -2,4 punkti, galvenokārt saistībā ar eiro stiprināšanu pret valūtu grozu (it īpaši Argentīnas peso, Turcijas liru un Korejas vonu).

Pārdošanas finansēšana trešajā ceturksnī radīja ieņēmumus 610 miljonu eiro apmērā, kas ir 9.5% pieaugums, salīdzinājumā ar 2016.gadu. Jaunu finansēšanas līgumu skaits palielinājies par 14%. Vidējie aktīvi pieauguši par 18,2% līdz 40,1 miljardam eiro.

AVTOVAZ ieņēmumi sastādīja 634 miljonus eiro trešajā ceturksnī (vienība, kas nav pilnībā konsolidēta 2016. gadā).

Prognozes 2017.gadam
2017.gadā paredzams, ka globālais tirgus pieaugs par 2% līdz 3% (pret iepriekšējiem +1,5% līdz +2,5%). Sagaidāms, ka Eiropas tirgus pieaugs par aptuveni 3% (pret iepriekšējiem 2%), bet Francijas tirgus – par aptuveni 4% (pret iepriekšējiem +2%).

Ārpus Eiropas, Krievijas tirgus varētu pieredzēt 10% pieaugumu (pret iepriekšējo 5% pieaugumu) un Brazīlijas tirgus līdz pat 8% (pret iepriekšējiem 5%). Pieauguma tendence turpināsies arī Ķīnā (ap 5%) un Indijā (vairāk par 8%).

Šajā kontekstā, iekļaujot AVTOVAZ, Renault Grupa apstiprina tās mērķus:

- palielināt Grupas ieņēmumus papildu AVTOVAZ konsolidācijas ietekmei (pie nemainīgiem valūtas konversijas rādītājiem)*,
- palielināt Grupas pamatdarbības peļņu eiro izteiksmē*,
- radīt pozitīvu automotīvās darbības brīvu naudas plūsmu.

* salīdzinājumā ar Renault Grupas publicētājiem rezultātiem 2016.gadā

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti