"Continental" un Lietuvas valdība paraksta vienošanos par 95 miljonu eiro investēšanu jaunas rūpnīcas izveidē 15

 
Nozare.lv | 9.novembris 2017 6:38

Vācijas riepu un automašīnu komplektējošo detaļu ražotājs "Continental" un Lietuvas valdība trešdien parakstījuši vienošanos par 95 miljonu eiro investēšanu, lai Kauņā būvētu elektronikas komponentu rūpnīcu.

Lietuvas valdība no savas puses apņēmusies atbalstīt Vācijas investoru, palīdzēt tam saprast Lietuvā esošo regulējumu un savlaicīgi nodrošināt tam visas nepieciešamās atļaujas.

"Tās būs Lietuvas vēsturē lielākās investīcijas ražošanas projektā, kas ietekmēs simtiem mūsu ģimeņu un palīdzēs pilnveidot mūsu strādājošo cilvēku kompetenci," preses konferencē uzsvēris Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Ir ieguldīts daudz darba un pūliņu, lai "Continental" atrastos šeit," viņš piebildis.

"Continental" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka investēs 95 miljonus eiro elektronikas komponentu rūpnīcā, kas ražos automašīnu durvju un sēdekļu kontroles sistēmas, vārteju un inteliģento stiklu kontroles sistēmas, kā arī radaru sensorus adaptīvajai kruīza kontrolei un avārijas bremzēšanas palīgsistēmai.

"Continental" Lietuvas uzņēmuma "Continental Automotive Lithuania" vadītājs Šajans Ali trešdien pastāstījis, ka jaunais uzņēmums tiks celts Kauņas rūpnieciskajā zonā, bet konkrētu vietu nav norādījis.

"Mums ir vieta Kauņas rūpnieciskajā teritorijā. Šobrīd norisinās sarunas, es ieteiktu pagaidīt, jo sarunas jau ir gandrīz pabeigtas," viņš piebildis.

Pēc Ali teiktā, Vācijas kompāniju nebaida iespējamais darbaspēka trūkums. Viņš pieļāvis, ka jaunās investīcijas varētu palīdzēt apturēt emigrāciju no Lietuvas.

"Mēs radīsim darba vietas, kuras piesaistīs jūsu cilvēkus un pamudinās palikt šeit un nebraukt citur. Mēs atveram durvis arī tiem cilvēkiem, kuri jau aizbraukuši," viņš paziņojis.

Vienlaikus Ali norādījis, ka lēts darbaspēks nav bijis noteicošais faktors vietas izvēlē.

"Jūs neesat lētākie, jūs esat kompetenti. Pieņemot lēmumus, mēs raugāmies ne tikai uz darbaspēka pieejamību, bet arī uz citiem faktoriem - prasmēm, ambīcijām, izglītību un angļu valodas zināšanām, jo esam starptautiska kompānija," viņš skaidrojis.

Kā iepriekš norādīja ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūra "Investuok Lietuvoje", iecerēts, ka jaunajā ražotnē būs nodarbināti aptuveni 1000 cilvēki.

Ražošana šai uzņēmumā varētu sākties līdz 2019.gada vidum.

1871.gadā dibinātās Vācijas kompānijas apgrozījums pērn sasniedza 40,5 miljardus eiro. "Continental" uzņēmumos 56 pasaules valstīs nodarbināti kopskaitā 227 000 cilvēku.

 
Visi komentāri
 
Rupucs 9.novembris 2017 7:47
8 0 Atbildēt

Bāc ... nu kur ir Latvijas Ekonomikas un Finanšu ministri? Kāpēc vismaz netiek mēģināts kaut ko tādu sarunāt, lai būtu Latvijā ...

Pļurkt 9.novembris 2017 8:24
0 2 Atbildēt

Latvijā, jeb pareizāk būtu Latvānijā kliedz urrā, ja kāds kādu gaterīti uzslien vecās kolhoza fermas tālākajā paksī vai atver kādu viesu namu (lasi mauku māju)!

viencexperc 9.novembris 2017 8:28
5 0 Atbildēt

Es pat pievērstu uzmanību uz vārdu -"kauņā".

Latvānijā viss tiek investēts tikai Rīgā. Bet ušists pat to nedara. Galvenais - 9.maijā puķītes uzlikt un viss. Vairāk neko nevajag.

Kaunas rulez 9.novembris 2017 11:05
2 0 Atbildēt

"Šiļasis" tradīcijas nezūd!

eidis 9.novembris 2017 17:41
0 0 Atbildēt

un tas ir pareizi! Vai kādam šķiet vērtīgāk investēt dzīvoklī kādā Pensilvānijas štata pilsētelē, vai tomēr Ņujorkā.

Liela pilsēta dod lielas iespējas un jo lielāk, jo lielākas iespējas. Tāpēc investīcija lielpilsētā būs būtiski "apsviedīgāka" un attiecīgi ātrāka un naudīgāka.

Mazpisānos ir ir jākultivē bietes, ne jāražo riepas.

Pļurkt 9.novembris 2017 18:53
1 0 Atbildēt

Nu baigi sūdīgi, ka cilvēkam ir tā pašvakāk ar domāšanu!

Targašiem vienīgajiem ir vajadzīgas lielas pilsētas ar lielām iespējām pārdot!

Ražotnei ar konkrētu noieta tirgu ir pie kājas vai tā ir Ņujorka vai kaut vai Zilupe. Ka tik ir kvalificēts vai apmācīties spējīgs darbaspēks. Vēl jo vairāk ka jo tālāk čuhņā, jo lētkas ir tas darbaspēks par ar vienlīdzīgu kvalifikāciju.

msh 9.novembris 2017 23:19
0 0 Atbildēt

Tātad, tavuprāt, latvijai ir jāsastāv no vienas lielas elles vārdā "rīga", un tukšiem laukiem 250 km ap to?

Pļurkt diezgan pareizi pateica - vienīgais kam pilsētas lielums ir izšķirīgs, ir tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji. Ražotājiem tas ir otršķirīgi, ja ne pat negatīvi.

Bet nu tikmēr tu vari izbaudīt lielpilsētas lielās iespējas pasēdēt korķī - kas arī ir noticis pateicoties tām investīcijām - vairāk firmu - vairāk cilvēku rīgā un pierīgā - vairāk masīnu uz ceļiem. Varbūt tomēr vajag gribēt kādu daļu firmu aizdabūt prom uz citām latvijas pilsētām...

msh 9.novembris 2017 23:22
0 0 Atbildēt

Nu, ja mums ir viena ūdensgalva, tad leišiem ir trīs lielās pilsētas, šī iemesla dēļ tas ka būvē kauņā, nav nekas īpašs vai neparasts - nav diži liela starpība vai būvēt 300k vai 500k pilsētā.

Damn 9.novembris 2017 10:03
8 0 Atbildēt

Latvijā visi bļautu, ka pie viņa ciema/ mājas tādu rūpnīcu celt nedrīkst.

Veteraans 9.novembris 2017 8:30
8 1 Atbildēt

Vot tā ir investīcija to es saprotu .

LV valdība prot lielīties ar kārtējā lielveikala būvniecību-nožļojami

boliks 9.novembris 2017 8:42
2 2 Atbildēt

LV liekas, ka pēdējā lielā investīcija ir šokolādes fabrikas ražotne ~10 milj. eur. Un tas arī viss. Galvenais mūsu bāliņiem ir palielināt OIK

šokolāde "Pobeda" 9.novembris 2017 11:03
4 0 Atbildēt

No vāciešiem otkatus neizspiest tik viegli ka,piemēram,no zinamo autobusu skrūvētājiem

slātaviešu kaimiņš 9.novembris 2017 11:05
3 0 Atbildēt

V-pils aplauzās šoreiz?Bankrots nav ieplānots!

Pauls 10.novembris 2017 7:24
0 0 Atbildēt

Shis tas ir ari LV, bet par to nerunaa... Protams ne tik grandiozi, bet LV programaturas izstradee ir pasaules limena kompanijas.. protams ja atkal salidzina ar Poliju, tad ...

Par Lietuvieshiem prieks - malachi.

Kopumaa es nezinu, vai Latvijai ir viizija par attistiibu, un cik liela mera viizija vispar nepiecieshama briva titgis ekonomikaa, kur virziibu nosaka uznemeji utt.. bet ja arinir shii viizija, tad ta pilniigi noteikti nedziivo "cilveku ikdienaa" .. un attieciigi ir mazvertiiga. Bet varbut kadam ir kads cits viedoklis par to, kur virzas LV? (Nu iznemot viedokli, ja viss ir "d..")

vredestainers 10.novembris 2017 12:28
1 0 Atbildēt

Būtu atkal Jelgavā,arī šis pasākums tur noietu uz grunti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti