Bezpilota autobuss cieš avārijā stundu pēc izbraukšanas reisā (+ video) 6

 
iAuto | 9.novembris 2017 13:27

Autobuss ar autonomās vadības sistēmu iekļuvis nelielā avārijā tikai stundu pēc tam, kad bija izbraucis reisā. Par vainīgu negadījumā gan, visticamāk, atzīs cilvēku.

Bezpilota autobuss Navya sadūries ar kravas automobili Lasvegasas (ASV) centrā, gūstot nelielus priekšējās daļas bojājumus. Cilvēki avārijā nav cietuši, vēsta izdevums The Verge.

Minētais interneta resurss raksta, ka Navya astoņvietīgais autobuss tika izmantots kilometru garā apļveida maršrutā, pasažieru bezmaksas pārvadājumiem. Un turpina, piebilstot, ka abu transportlīdzekļu sadursmē, visticamāk, vainojams cilvēks.  

Kompānija Keolis (autobusa izstrādātājs) paskaidrojusi, ka avāriju izraisījis kravas automobiļa vadītājs, kurš izbraucot no kravas iekraušanas laukuma nav devis ceļu autobusam. Tiek atzīmēts, ka “gudrās tehnoloģijas” darījušas visu, lai izvairītos no sadursmes – bezpilota autobuss kravinieku “pamanījis” un pat samazinājis ātrumu, tomēr pilnībā novērst avāriju nav izdevies.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 9.novembris 2017 13:43
6 2 Atbildēt

Cieta tikai reputācija.

Keolis ir laikam vienīgais francis, kuru pārdot ASV. līdz 1993.ajam gadam pārdeva pižikus. 1993.ajā gadā pārdodot vesalus 3 gabalus ( 1992. - 332).

Tāpēc es šo nosauktu tā - "Kā franči devās ASV iekarot, un avarēja pirmajā stundā".

Andis 9.novembris 2017 20:40
8 0 Atbildēt

Tur tak teica, ka tas gudrais auto apstājās un smagajam braucot atpakaļ aizķēra Atkal no mušas ziloni uzpūš

Damn 10.novembris 2017 8:33
1 0 Atbildēt

Tiek atzīmēts, ka “gudrās tehnoloģijas” darījušas visu, lai izvairītos no sadursmes – bezpilota autobuss kravinieku “pamanījis” un pat samazinājis ātrumu, tomēr pilnībā novērst avāriju nav izdevies.

-----------------------------------------------------

Normālā situācijā ja braucošais auto piebremzē, tātad taisās palaist. Smagā šoferis tika maldināts.

J;anis 10.novembris 2017 11:36
7 5 Atbildēt

Ekzektlī.

Jo stulbās tehnoloģijas jau nezin, kas ir 2 šoferu sadarbība, kad jāpalaiž/jāatstāj vieta, lai arī tev ir galvenais ceļš.

Šitām tik ieprogrammēti satiksmes onteikumi un tās tik stulbi brauc.

Gan jau piebrauca ļoti tuvu un apstājās. Smagajam vairs nebija vietas, lai iedzītos atpakaļ. Un stulbajam autopilotam jau nepateikis, pabrauc atpakaļ, lai es varu iebraukt.

AI 10.novembris 2017 12:25
6 0 Atbildēt

Viedais bezpilota auto jāpapildina ar zināšanām par humanoida bezpilota darbības īpatnībam.

KolsDee 10.novembris 2017 12:58
0 0 Atbildēt

Hā Hā - kilometru garš apļveida maršruts? Tam robotam tur vienkārši ZB riņķot. Rīgā pat Mūkusalas aplis ir garāks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 3

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti