Krievijā mēģinās atsākt varenauto "Marussia" ražošanu (+ foto) 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

iAuto | 14.novembris 2017 10:47

Novosibirskas uzņēmēji plāno savest kārtībā to, kas palicis pāri no bankrotējušā "Marussia Motors" un vēlāk atjaunot arī par pirmo krievu superauto dēvētā automobiļa ražošanu.

Krievu mediji vēsta, ka uz Novosibirsku pārvesti seši automobiļi, kas ir dažādā tehniskā stāvoklī: divas sporta kupejas "B1" un "B2" ir pilnā kārtībā, "B3" ir tikai karkass – bez agregātiem, džips "F2" spēj kustēties, taču prasa nopietnu remontu, tāpat kā "B1" kabriolets. Visiem pēc bankrota pāri palikušajiem automobiļiem (to ir seši) ir prototipa statuss, tādēļ ceļu satiksmē tie piedalīties nevar.

Atvestās "Marussia" uzņēmēji plāno saremontēt un pielāgot koplietošanas satiksmei, iegūstot arī attiecīgu sertifikātu. Daļu mašīnu pārdos kolekcionāriem, bet dažas paliks, lai izpētītu konstrukciju un uzsāktu ražošanu. Plānotas sarunas par tirdzniecības marku – Novosibirskas entuziasti vēlas izmantot to pašu nosaukumu, bet tikmēr jau atrasts ārvalstu partneris, kurš esot gatavs investēt kopējā projektā un noorganizēt "Marussia" ražošanu divās ražotnēs – Novosibirskā un Itālijā.

"Marussia Motors" darbību sāka 2007.gadā. 2008.gadā tika prezentēts pirmais prototips "B1", kam vēlāk pievienojās otra versija B2. 2010.gadā kompānija parādīja krosovera prototipu "Marussia F2", sērijveida modeli solot uz 2012.gadu.  

Kompānija dāsni šķērdēja piešķirtos miljonus, reklāmas nolūkos pagūstot iesaistīties pat tik dārgos projektos kā F1. Tikpat dāsni tika bārstīti, ka drīz vien izrādījās, tukši un nepiepildāmi solījumi.

2014.gadā "Marussia Motors" bankrotēja tā arī netiekot līdz sērijveida ražošanai, bet kompānijas parādi tobrīd pārsniedza 100 miljonus rubļu (aptuveni 1,5 miljoni eiro).

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.novembris 2017 11:13
4 0 Atbildēt

Iesaku aplūkot šo video. Interesants.

Auto 14.novembris 2017 18:59
3 0 Atbildēt

Latviešiem ir elektroauto ar 1400 Zs un sudrabs Paikspīkas sacensībās,bet tu demonstrē krievu krāmu bez stūres pastiprinātāja,kas izlaists vienā eksemplārā un bankrotējis.

Komon puika.

. 14.novembris 2017 19:35
0 6 Atbildēt

Atceries bankrotējošo RAFu un tad runā pa citu valstu hlamiem bez pastūzi

Plus Latviešu elektroauto nav pārdošanā, bet marussu laidīs(cerams), vari salīdzināt ar jelgavas autobusiem, ja tie vel pastāv.

iciks 14.novembris 2017 22:39
5 0 Atbildēt

Lai sākumā palaiž. Krievijai ir izcilas autobūves tradīcijas. Pat valsts pilsoņi šos auto nemīl pirkt

Kanibaals 15.novembris 2017 9:02
2 0 Atbildēt

>Atceries bankrotējošo RAFu

Aha un tu būtu pircis RAFu, kad robežas vaļā un pieejami VWāgeni. Ne RAFi ne Spīdolas un Straumes nevienam vairs nebija vajadzīgas tiklīdz bija pieejami rietumu, ķīniešu un japāņu ražojumi. Vārdos visi patrioti, tik ar savu maciņu balsoja par Sony, Panasonic un Adibas. Kāds tur brīnums, ka morāli novecojušās rūpnīcas bankrotēja.

Bija jau RAFu atbraukuši vāciešu investori apskatīt un viņu secinājums bija viennozīmīgs, nojaukt. Ja arī bija piedāvājumi veidot kopuzņēmumus tad vietējie tos noraka saknē, jo taču paši lieli piznesmeņi.

viencexperc 14.novembris 2017 19:46
1 0 Atbildēt

Filma nevis slavas dziesmas. Tieši par vēsturi. Kāpēc nobankrotēja.

Bet tādus "superkārus" no gataviem mezgliem skrūvē visur. Sākot no vācijas, asv, ķīnas, beidzot ar tādām auto lielvalstīm kā irāna un turcija.

Nav jau nekas sevišķs - nopirki motoru, nopirki šasiju un saskrūvēji kopā.

Kanibaals 15.novembris 2017 8:57
0 0 Atbildēt

Tas džips šķiet ir bijis avārijā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti