No 31 350 eiro - "Volvo" uzsāk krosovera "XC40" ražošanu (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 23.novembris 2017 12:06

Zviedrijas autobūves kompānija Volvo uzsākusi sava jaunākā modeļa - krosovera XC40 ražošanu. Tirgū nonāks nākamā gada pirmajā ceturksnī un maksās vismaz 31 350 eiro (cena Vācijā).

Volvo jaunākā modeļa pamatā ir CMA (Compact Modular Architecture) platforma. Klienti varēs izvēlēties Drive saimes 2,0 litru benzīna vai dīzeļa turbo motorus ar 190 līdz 245 zirgspēku jaudu, kombinējot tos ar sešu pakāpju mehānisko vai astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Vēlāk motoru klāstam pievienosies jauns trīscilindru benzīna motors, kā arī hibrīdversija un modelis ar elektrisko piedziņu.

XC40 ir 4,42 m garš, 1,86 m plats un 1,65 m augsts. Automobilis apveltīts ar 2,70 m riteņu bāzi un 460-1360 litru ietilpības bagāžas nodalījumu.

Vizuāli tas līdzinās vecākajiem brāļiem XC90 un XC60, taču savu individualitāti pasvītro ar izteiksmīgāk veidotu radiatora resti, buferiem, atšķirīgas krāsas jumtu un Thor Hammer (Tora veseris) lukturu grafiku. Atkarībā no versijas mazais bezceļnieks būs komplektēts ar 18 collu riteņu diskiem (par piemaksu arī 19,20 collu formāts), LED starmešiem un digitālo mērinstrumentu paneli. Automobilim var būt salons ar ādas apdari, Sensus multimediju sistēma ar 8 skaļruņiem un Fresh Air sabvūferi. Elektronisko palīgu skaitā adaptīvā kruīzkontrole ar Pilot Assist tehnoloģiju (piemaksa 1350 eiro), kas līdz 130 km/h ļauj braukt daļēji autonomā režīmā, joslas uzturēšana, 360 grādu zonas kontrole, palīgsistēma, kas brīdina par šķēršļiem, kas braucot atpakaļgaitā, parādās mašīnas ceļā vai tuvojas no sāniem, ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju.

Sākumā klientiem piedāvās tikai versijas D4 AWD (no 44 800 eiro, cena Vācijā) ar 156 Zs dīzeļdzinēju un T5 AWD (46 100 eiro, cena Vācijā) ar 247 Zs benzīna motoru, Momentum un R-Design aprīkojuma komplektācijās. Bāzes versija ar 154 Zs trīscilindru dzinēju, priekšējo riteņu piedziņu un 6MK (31 250 eiro Vācijā) kļūs pieejama no 2018.gada maija, tāpat kā vislepnākais variants Inscription.

Momentum komplektācija ietver multimediju sistēmu Sensus Connect, 12,3 collu digitālo mērinstrumentu paneli, deviņu collu ekrānu viduskonsolē, automātisko klimatkontroli, apsildāmus priekšējos sēdekļus ar ādas apdari, parkošanās sensorus aizmugurē.

Savukārt sportiskā R-Design raksturīgākie risinājumi ir melnas Black Stone krāsas jumts un sporta piekare, alkantara apdare un sporta pedāļi.

Visas versijas jau sērijveidā būs aprīkotas ar Volvo On Call, kas ar viedtālruņa aplikācijas palīdzību ļauj pārvaldīt daudzskaitlīgas funkcijas, tostarp piedāvā WLAN Hotspot visiem pasažieriem.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Abavnieks 23.novembris 2017 18:39
2 5 Atbildēt

Būs ko pirkt mazu auto un VOLVO fanātiķiem! Loģiskāk gan šķiet nopirkt lielāku auto, ne sliktāk aprīkotu, arī kvalitatīvu, kā CR-V vai RAV4 un pie tam ietaupīt 10-15 tūkstošus eiro!

aigi 24.novembris 2017 9:03
1 2 Atbildēt

Man ar liekas, ka par dārgu. Pa 31k var ļoti labi nokompektēt Kodiaq ar 7 vietām, lielāku bagāžnieku un tām pašām 5 drošības zvaigznem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti