Nissan Navara dosies skarbajā Dakaras rallijā, lai piepildītu kāda vīra sapni 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan | 5.janvāris 2018 9:56

Mindaugs Plukis (Mindaugas Plukys) veiks 9000 km rallija maršrutu pārveidotā Nissan Navara.

„Dream. Dare. Live it.” („Sapņo. Uzdrīksties. Piedzīvo.”) ir pasaulē slavenā Dakaras rallija oficiālais moto – un šomēnes tieši to dzīvē īstenos kāds vīrs ar savu Nissan Navara.

Lietuvietis – Mindaugs Plukis iegādājās Nissan Navara, atrada sponsorus, kas viņam palīdzēja to pārveidot, un nogādāja šo pikapu pāri Atlantijas okeānam uz starta līniju Limā, Peru. Pēc pieteikšanās preses akreditācijas saņemšanai no pasākuma organizētājiem viņš 6. janvārī dosies pa sacīkšu dalībnieku maršrutu un publicēs rakstus, fotoattēlus un video.

Mindaugs dosies šajā neaizmirstamajā ekspedīcijā pavisam zīmīgā laikā. 2018. gadā Dakaras rallijs svin savu 40. gadadienu, un vēlāk šajā pašā gadā savu 40. dzimšanas dienu atzīmēs arī Mindaugs.

Viņš komentē: „Dakaras rallijs vienmēr ir mani iedvesmojis, un šis piedzīvojums tika plānots piecus gadus. Es vienmēr teicu, ka izdarīšu to pirms savas 40. dzimšanas dienas, tāpēc mans mērķis bija nokļūt Dienvidamerikā 2018. gada janvārī.”

Mindaugs dzīvo Viļņā, Lietuvā un strādā Nissan Baltijas valstu reģiona komunikācijas nodaļas komandā, un izturīgais un inteliģentais pikaps – Nissan Navara ir ideāli piemērots automobilis, ar kura palīdzību Mindaugs var ļaut savam sapnim beidzot piepildīties.

Viņš iegādājās šo pikapu 2017. gada septembrī un kopš tā brīža sadarbojās ar dažādiem aprīkojuma piegādātājiem, lai pielāgotu oriģinālo Navara šim rallijam. Mindauga mērķis bija sagatavot automobili pasaulē skarbāko izturības sacīkšu maršrutam.

Automobilis, ar kuru viņš dosies Dakāras rallijā, ir Nissan Navara Double Cab ar 2,3 litru 160 ZS dīzeļdzinēju un sešpakāpju manuālo transmisiju. Tas ir Flame Red tonī, un tā augstums ir palielināts par 4 cm, izmantojot Old Man Emu piekares sistēmu. Šis pikaps ir papildināts ar Nissan dekoratīvajiem sānu stieņiem un aizmugures bampera stieni, lai akcentētu stilu un uzlabotu izturību, kā arī tam ir uzstādīta Rival virsbūves apakšdaļas aizsarguzlikas sistēma. Redzamību naktī uzlabo Hella LED gaismas, savukārt kravas kastes ieliktnis no plastmasas un kravas kastes pārsegs no alumīnija garantē drošu uzglabāšanu.

Uz jumta ir Thule šķērsstieņi un kravas platforma, kā arī Lazer Triple R 16 LED gaismas, kas nodrošina papildu apgaismojumu. Automobiļa eksterjeru papildina melni 18” vieglmetāla diski un Cooper Discoverer ST Maxx riepas.

Navara salonā papildus 220 V strāvas pārveidotājam ir arī četras papildu USB pieslēgvietas.

Mindaugs piebilst: „Nissan Navara izturība un inteliģence padara to par izcili piemērotu automobili šim piedzīvojumam. Izņemot piekares uzlabojumus un virsbūves aizsardzību, tas ir standarta automobilis. Visi pārējie komponenti, kas ir pievienoti, vienkārši padara dzīvi vieglāku. Šķērsot maršrutu cauri Dienvidamerikai būs grūti, bet es ticu, ka Navara tiks ar to galā.”

Dakaras rallijs ir ļoti iecienīts sporta pasākums Lietuvas automobiļu fanu vidū. 2018. gada pasākumā no Lietuvas piedalīsies trīs braucēji, divi braucēju palīgi un motociklists – viņi visi nāk no valsts ar mazāk nekā trīs miljoniem iedzīvotāju.

Mindaugs, kuram pievienosies fotogrāfs Andrius Laučus (Andrius Laucius), sekos sacīkšu dalībniekiem, tiem šķērsojot Dakaras rallija starta līniju 6. janvārī. Pēc divām nedēļām, pievarot 14 posmus un 9000 km, kā arī šķērsojot trīs valstu robežas, abi plāno sasniegt finiša līniju Kordovā, Argentīnā.

Ar šo piedzīvojumu saistītos rakstus, fotoattēlus un video varat skatīt Facebook lapā: www.facebook.com/iGo2Dakar

Navara pamatā ir Nissan vairāk nekā 80 gadu gaitā gūtā pikapu izstrādes un ražošanas pieredze. Nissan Navara ir ieguvusi prestižo “2016. gada Starptautiskā pikapa” godalgu, un pēdējo divu gadu laikā Eiropas tirgos ir pārdoti jau vairāk nekā 50 000 šo pikapu. Kā jau visiem Nissan vieglajiem komercautomobiļiem, arī Nissan Navara ir šajā segmentā vadošā 5 gadu garantija.

Izsmalcinātība, stils, modernas tehnoloģijas, komforts un kvalitāte – tas viss ir iekļauts jau Nissan Navara standarta aprīkojumā, un, pateicoties šim pikapam, iepriekš uzskaitītās iezīmes, kas parasti tiek asociētas ar Nissan godalgotajiem krosoveriem –Juke, Qashqai un X-Trail, ienāk arī vieglo komercautomobiļu segmentā. Nissan Navara ir iekļautas tādas jaunākās tehnoloģijas kā, piemēram, inteliģentais apkārtskata monitors un inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 6.janvāris 2018 19:15
2 1 Atbildēt

Varētu arī es paņemt kādu amerikāņu traku, pielikt klāt meiteni un arī doties rallijā.

atrabotka 7.janvāris 2018 13:48
1 0 Atbildēt

Amerikāņu traki ir rednekiem, lai varētu meitenes pavizināt vai pēc aliņa aizbraukt. Tādam rallijam tie nav ne domāti, ne izmantojami.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti