"Renault", "Nissan" un "Mitsubishi" alianse kļūst par lielāko autoražotāju pasaulē 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 31.janvāris 2018 6:23

Pēc 2017.gada rezultātiem, jaundibinātā "Renault", "Nissan" un "Mitsubishi" alianse kļuvusi par lielāko autoražotāju pasaulē, apsteidzot "Volkswagen" koncernu un "Toyota".

Saskaņā ar "Automotive News" informāciju, pēc "Mitsubishi" pievienošanās jaunās alianses sastāvam kopējais pārdoto automobiļu skaits sasniedzis 10,61 miljonu eksemplāru. "Nissan" realizējis 5,82 miljonus, "Renault" - 3,76 miljonus, bet "Mitsubishi" pienesums ir 1,03 miljoni eksemplāru.

Sākotnējās prognozes liecināja, ka pēc 2017.gada rezultātiem par veiksmīgāko autoražotāju varētu kļūt "Volkswagen AG", kas plānoja pārdot 10,7 miljonus automobiļu, tomēr "Automotive News" dati uzrāda, ka vācu koncerns spējis realizēt “vien” 10,53 miljonus. Trešo vietu ieņem "Toyota" ar 10,2 miljoniem pārdotu automobiļu.

Par pilnvērtīgu "Renault-Nissan" alianses sastāvdaļu "Mitsubishi Motors" kļuva 2016.gada oktobrī. Kopš tā laika trijotnei ir vienota stratēģija - alianse izmantos kopīgas platformas, vienotu iepirkumu sistēmu, rūpnīcas un tehnoloģijas. Nākošais mērķis, ko tā cer sasniegt, ir 14 miljoni pārdotu automobiļu gadā.

 
Visi komentāri
 
BMW 31.janvāris 2018 8:43
15 6 Atbildēt

Vakar apstājos pie luksafora blakus nissan leaf. Pirms stājos blakus, apskatījos kas ir attēlots tam nissanam aizmugurē. Varbūt figurē nesaprotami burti vai kosmiski cipari. Lai nebūtu, ka tas mani izkoš, kas pēdējā laikā notiek ļoti bieži. Skatos uzraksts 04. Jē*al! Tas taču 0.4 litru motors. Šo es točna izkodīšu ar savu 318. Sāku rūcināties, rādīt fakus. Skatos, cilvēki velk telefonus, filmē. Je*ac viņu dir*ā! Mana zvaigžņu stunda ir klāt! Beidzot kaut ko izkodīšu un liecinieku klātbūtnē! Būšu jūtūba zvaigzne. Sāku koncentrēties. Zaļais! Spiežu gāzi, bet šis amīšu mēsls paiet garām jau no pirmajiem metriem!

Pēc tan tikai sapratu, ka tas bija nevis 0.4 litri, bet sūda elektroauto ar uzraksto zerro emisions - 0 Emisions. O E nevis 0.4

sniegpārsliņa 31.janvāris 2018 12:22
1 1 Atbildēt

Ja perdelējies,tad neraksti.Tavi naivie prātuļojumi ir šķidri un muļķīgi.

GTD2 31.janvāris 2018 9:07
4 2 Atbildēt

par lielāko varbūt arī kļuvusi , bet par kvalitatīvāko gan nav kļuvusi

RENAULT 31.janvāris 2018 10:18
5 2 Atbildēt

Klau VW jau sen vairs nav 90' gadu kvalitātes simbols. Motori netur, virsbūves rūsē, meh kārbas arī maigi izsakoties ilgi nebrauc. Tā ka sliecos domāt, ka Renault ar Nissan tos tautas vāģus kvalitātes ziņā jau ir apsteiguši. Tiesa gan mūsdienās kvalitāi vairs nevajag, jo gribam auto mainīt 3-5g. Jautājums tikai, cik ir tādu kam tas pa kabatai?

murx 31.janvāris 2018 11:22
1 3 Atbildēt

Kāds runā par kvalitāti no Reno?!!!

Hrentebe 1.februāris 2018 8:41
0 0 Atbildēt

Par VW piekrìtu, jo bija mana favorìt marka, kamèr izbesìja mùžìgàs problèmas ar kvalitàti un rùsa ( braucu ar pajauniem modeļiem ).

GTD2 31.janvāris 2018 13:00
0 1 Atbildēt

parādi man vienu vieglo nissanu vai reniiti ar700 tukst noskrējienu, domšaju ka vw atradīsi papilnam arī jaunos ,protams te iet runa par dīzeļiem ,nevis maziem nemotoriem, ir bijusigan 90gadu gan shisdienas neteiktu ka kvalitate palikusi sliktaka varbuut vairaak elektronikas un sarezgitaki remonti. ā ir viena no nedaudzām altrnatīvām ja auto tiešām nepievciešams intensīvai lietošanai

msh 31.janvāris 2018 21:51
1 0 Atbildēt

Dahuja vairāk elektronikas, sarežģītāki remonti, visādi draņķīgi uzkonstruēti mezgli, un nu jau arī mūsdienu mazie dīzeļ-nemotoriņi. Es gribētu redzēt kāds resurss ir kādam niknajam 2.0 TDI, kurš ir iestumts nevis golfā, bet kravas busā, un no kura ir izžmiegti vismaz 2x vairāk zirguspēku un ņūtonmetru nekā no 20 gadus veca 2.5 TDI.

Conqueror 1.februāris 2018 18:11
0 0 Atbildēt

Nu tad atliek vw un toyota apvienoties un viņi būs lielākie. Nosaukums varētu būt vyota vai yotav

To murx 10.februāris 2018 22:09
0 0 Atbildēt

Protams, ka labak ir braukt ar mb, bmv, vw un citiem izslavetajiem "labiem" auto, remontet tos katru nedelu pa n-tiem tukstosiem. ???? Man ir liela pieredze ar Latvija iemilotam auto markam, un varu apgalvot, ka tehniski un kvalitates zina visi jaunie auto ir ka vienreiz lietojamie trauki - paed un izmet miskaste. Seit der atcereties, ka brauksanas komforts un ertibas ne vienmer musdienas iet roku roka ar izturibu un kvalitati. Man ir loti zel tos, kuri vel tic vacu auto izturibai.☹

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti