"Toyota Hilux" pikapi uzstāda Ginesa rekordu tālajos ziemeļos (+ FOTO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 31.janvāris 2018 9:09

Divi "Toyota Hilux" pikapi uzstādījuši jaunu Ginesa rekordu, sasniedzot Diksonas ciemu - kontinentālās daļas ziemeļu tālāko apdzīvoto punktu.

Automašīnas pārvarēja apmēram tūkstoš kilometru īpaši skarbos apstākļos, un, startējot Noriļskā 13.janvārī, mērķi sasniedza desmit dienas vēlāk. Lai pieveiktu pēdējos 30 kilometrus, ekipāžām vajadzēja diennakti. Vietām temperatūra noslīdēja līdz mīnus 57 grādiem pēc Celsija, kas kopā ar 17 metru sekundē stipru vēju radīja apstākļus, kas līdzinās mīnus 70 grādiem.

Ekspedīcijai tika izmantoti standarta pikapi, kas aprīkoti ar četrcilindru 2,4 un 2,8 litru 150 un 177 zirgspēku motoriem.

Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatas noteikumiem mašīnas nedrīkstēja aprīkot ar divkāršiem stikliem un papildu bloķētājiem, tādēļ vienīgās izmaiņas bija “zobainākas” riepas, papildu gaismas un segas radiatora un motora siltināšanai.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 31.janvāris 2018 10:00
17 6 Atbildēt

Neticu, ka tā var izdarīt. Man liekas, ka tas ir feiks.

Manam BMW jau pie -10 pa caurumu durvīs nāk iekšā aukstums, bet pie mīnus 20 nemaz nevaru iedarbināt. Bet te brauc pie -50? Muļķības.

viencexperc 31.janvāris 2018 10:35
16 3 Atbildēt

Braucot pa taisno no Noriļskas līdz Diksonai ir 500 km. Bet ja te minēti 1000, tad braucēji bija mīkstie, un brauca cauri ciemiem. Pēdējais ciems ir Vorotsova. Un šis pēdējais posms - Vorotsova - Diksona ir 250 km garš, jau bez ciemiem. Tas arī bija tas grūtākais posms ( man liekas).

Tā kā viņi brauca ziemā, es domāju, ka vieglāk pat tos 700 km līdz Vorotsovai braukt pa aizsalušo upi Jeņiseju. Nezinu, brauca vai nē.

Vēl jautājums, vai janvārī Karas jūrai piekraste ir aizsalusi? Ja tā, tad līdz šim Diksona ciemam var aizbraukt pa ledu - sakumā pa Jeņiseju, tad pa jūras piekrasti.

Tāpēc, šo rekordu var pārspēt ātruma ziņā. Tikai vai kāds sagribēs saldēt olas pie -57 grādiem.

zapars 31.janvāris 2018 9:50
10 1 Atbildēt

Kur ir avots dotajai informācijai? Vai tas bija tavā galvā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti