Itāļi grib reanimēt leģendāro "Lancia Stratos" rallija auto projektu (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 11.februāris 2018 6:32

Itāļu kompānija "Maniffatura Automobili Torino" (MAT) sadarbībā ar "New Stratos Gbr" paziņojuši par "Lancia Stratos" rallija auto mūsdienu versijas projekta restartu, rezultātu solot parādīt martā gaidāmajā Ženēvas autoizstādē.

Pirmais mūsdienu "Lancia Stratos" rallija auto prototips tika izstrādāts 2010.gadā par vācu uzņēmēja Mihaela Stošeka līdzekļiem, kas palīgos bija uzaicinājis "Pininfarina" virsbūvju meistarus. Automobilis bija izgatavots uz "Ferrari F430 Scuderia" bāzes un apgādāts ar modificētu 4,3 litru astoņcilindru motoru, kura jauda no rūpnīcas 510 Zs pieauga līdz 540 Zs. 100 km/h kupeja spēja sasniegt 3,3 sekundēs.

Savu veikumu projekta autori parādīja arī "Ferrari" vadībai – ar automašīnu izbrauca toreizējais kompānijas vadītājs Luka di Montedzemolo, kurš atzinīgi izteicās par automobiļa gaitas un dinamiskajām īpašībām. Neraugoties uz to, "Ferrari" aizliedza uz "F430" bāzes radītā rallija auto sērijveida ražošanu.  

Par jaunāko projektu zināms, ka kupeja tiks aprīkota ar vismaz 550 zs jaudīgu dzinēju, kas darbosies pārī ar automātisko pārnesumkārbu, bet universālā platforma ļaus izveidot ne tikai sacīkšu "GT" versiju, bet arī visādceļu modifikāciju "Safari" un “superauto ikdienas vajadzībām”.

Tiek plānoti 25 "Lancia Stratos" eksemplāri, katras automašīnas cena – vismaz 835 000 dolāru (680 000 eiro).

 
Visi komentāri
 
Lancia 11.februāris 2018 8:32
11 0 Atbildēt

Labāk būtu reanimējuši Lancia Delta Integrale HF Turbo orğinālajā versijā. Tas bija labākais auto zemes ceļu greiderēšanai. Mazs, jaudīgs, ideāli vadāms. Grieza pogas pat UR Quattro.

msh 12.februāris 2018 0:03
0 0 Atbildēt

Mūsdienās šim nolūkam var nopirkt bubāru.

vai šo 12.februāris 2018 9:30
0 0 Atbildēt

viencexperc 11.februāris 2018 12:02
0 0 Atbildēt

Piekrītu lancia komentāram. Tas bija labs aparāts. Vēl nelītāks, bet, vismaz tehniski bija labs.

Conqueror 12.februāris 2018 6:34
1 0 Atbildēt

Ar šitādu virsbūvi un integrale iekšām pat labāk. Un Stratos nosaukums arī labs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti