Jaunā "Ņiva" pierakstīsies Brazīlijā 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.februāris 2018 6:19

"Renault-Nissan" alianse ("AvtoVAZ" īpašnieks), nolēmusi noorganizēt jaunās paaudzes "Lada 4x4" ("Ņiva") ražošanu Brazīlijā. Ražotne, kas darbu sāks 2021.gadā, tiks iekārtota aliansei piederošā rūpnīcā netālu no Kuritibas, ziņo laikraksts "Gazeta do Povo".

Jaunās "Ņiva" pamatā būs modernizēta "Renault Duster" platforma, bet no franču krosovera mantotie motori ļaus tos kombinēt ar mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu. 

Agrāk tika ziņots, ka platformas brāļi, piemēram, "Duster" un "Lada 4x4", tiks ražoti uz viena konveijera Toljati, savukārt pērnā gada oktobrī "AvtoVAZ" paziņoja, ka līdz 2019.gadam paredzēts laist klajā divus jaunus modeļus, līdz 2026.gadam palielinot to skaitu līdz desmit. Tiks strādāts arī pie esošās modeļu gammas atjaunināšanas, veicot lielākas vai mazākas izmaiņas vienpadsmit "AvtoVAZ" ražoto modeļu konstrukcijās.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 27.februāris 2018 7:02
9 4 Atbildēt

Nu redz, kopš Ņiva ir atkal Ņiva, tā interesē visiem. Tā Chevrolet Ņiva bija pilnīgs mēsls, kā krievi teica: "ниже плинтуса". Labi ka patrieca tos amerikāņus, nepaspēja vēl visu uz grunts nolaist.

viencexperc 27.februāris 2018 8:58
7 3 Atbildēt

Uz dastera bāzes Ņiva paliks par auto, nevis sūdu. Pa bezceļiem jebkurš tāds īss un mazs auto ar tādu klīrensu un 4x4, bloķēšanu, utt iet labi, bet uz 70+ km/h tā ņiva ir galīgi nevaldāma. Sevišķi ziemā. Sevišķi bez abs, sevišķi, rūpnīcas brāķis, kādu ur ne mazums.

viencexperc 27.februāris 2018 9:11
4 3 Atbildēt

Franči parāda, krieviem, kā vajag ražot auto. Krievi 100 gadus ražoja tehniku, ko sauca par auto, un ar grūtībām varēja ar lielām mokām iemainīt sociālisma valstīm apmaiņā pret graudiem un banāniem. Bet tad atnāca franči un atvēra - Brazīliju. Pēc gadiem desmit ladas pat pirks Kotdivuāra un Zaira.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti