Modernizētais "Kia Optima" ar diviem jauniem motoriem (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.februāris 2018 10:44

"Kia" prezentējis modernizēto "Optima" sedanu un universālu, kas iegūs divus jaunus 1,6 litru motorus – videi draudzīgu dīzeli un ņipru benzīna turbo agregātu ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu.

Vizuālās pārmaiņas iezīmē nedaudz pārveidots radiatora režģis, savādāks priekšējais bamperis ar miglas lukturiem un gaisa pieplūdes atverēm, savukārt salonam izmantoti jauni apdares materiāli un jaunas konstrukcijas stūre. Modernizētajam modelim ir LED aizmugures lukturi, pieejami jauna dizaina riteņu diski ar 16-18 collu izmēru, bet elektronisko vadības režīmu izvēlē parādījusies jauna iespēja – "Smart", kas vadoties pēc konkrētas situācijas, automātiski izvēlas piemērotāko no „Eco“, „Komfort“ vai „Sport“ iestatījumiem.

Elektronisko palīgu skaitā arī automātiskās bremzes ar gājēju atpazīšanas funkciju, aktīvā joslas uzturēšanas palīgsistēma, tālo gaismu asistents. Korejiešu vidējās klases modeli varēs komplektēt ar LED starmešiem, multimediju sistēmu ar 7 vai 8 collu ekrānu, navigāciju un "Android Auto" un "Apple Car-Play" atbalstu. No 2019.gada vadītāja modrību uzraudzīs sensors, kas brīdinās par nogurumu.

Motoru gamma papildināta ar diviem 1,6 litru agregātiem. Jaunais dīzeļdzinējs attīsta 136 Zs (320 Nm) jaudu, ir videi draudzīgāks un stājas līdz šim izmantotā 1,7 litru motora vietā, savukārt jaunais benzīnnieks ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu un turbīnu attīsta 180 Zs un var strādāt kombinācijā ar DCT septiņu pakāpju robotizēto divsajūgu pārnesumkārbu. DCT kārba par piemaksu pieejama arī dīzeļdzinējam.

Modernizētais "Kia Optima" tiks parādīts Ženēvas autoizstādē (no 8.03), bet markas dīleru centros to sagaidīsim tuvāk uz rudens pusi. Eiropas tirgū tam nāksies konkurēt ar tādiem modeļiem, kā "Opel Insignia", "Škoda Octavia" un "Hyundai i40".

 

 

 
Visi komentāri
 
Rallists 28.februāris 2018 12:06
0 1 Atbildēt

No sāniem Saab 9-3 universāla kopija

eidis 28.februāris 2018 13:22
0 0 Atbildēt
eidis 28.februāris 2018 13:20
1 0 Atbildēt

Līdz konceptam tomēr stils pietrūkst. Īpaši no aizmugures. Ja būtu realizējuši konceptu, pa taisno rindā stātos....

www.usatoday.com/story/money/c...show/23572187/

ezis71 28.februāris 2018 17:54
1 0 Atbildēt

Smuks autiš.

Kaapeec 28.februāris 2018 19:46
0 1 Atbildēt

KIA Optima ar diviem jauniem motoriem... Prieks par šādu novitāti. Dīzeļa/benzīna hibrīds, tā sakot.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti