Trīs enerģijas avoti - Škoda pastāsta par krosoveru Vision X 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.februāris 2018 15:04

Uz Ženēvas autoizstādi Škoda ved krosovera Vision X prototipu – modeli, kas var darboties ar benzīnu, gāzi un elektrību.

Pilsētas krosovers Vision X aprīkots ar hibrīdiekārtu, kuras sastāvā darbojas 1,5 litru 130 Zs (250 Nm) benzīna motors un divi elektromotori. Viens no tiem savienots ar iekšdedzes dzinēju, bet otrs stiprinās pie aizmugurējās ass. Pateicoties šādam risinājumam Vision X var būt priekšējo, aizmugures vai visu riteņu piedziņas krosovers. Tikpat universāls tas var būt arī attiecībā uz enerģijas avotu un izmantot gan benzīnu, gan gāzi un elektrību, kas netērējot fosilos resursus ļaus nobraukt aptuveni divus kilometrus.

Gāzes rezervuāri iebūvēti zem otrās sēdekļu rindas un aizmugures ass, starp tiem atrodas degvielas tvertne, bet akumulatori, kas nodrošina elektromotoru darbību, novietoti šasijas centrā. Akumulatorus var uzlādēt ar enerģijas rekuperācijas tehnoloģijas palīdzību – mašīnai bremzējot vai ripojot  brīvgaitā.

No vietas līdz simtam Vision X paātrinās 9,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniedz 200 km/h. Jau minēts, ka ar elektrību hibrīda krosovers var nobraukt aptuveni divus kilometrus, bet kopējā gaitas rezerve sasniedz 650 km.

Ja čehu kompānija realizēs šo projektu un Vision X piedzīvos sērijveida ražošanu, hibrīda krosovers nostāsies pa vidu Karoq un Kodiaq SUV.

Šogad izstādē būs arī iAuto, sekojiet mūsu karstajām ziņām no Ženēvas!

 

 

 
Visi komentāri
 
vietējais 28.februāris 2018 15:36
11 0 Atbildēt

Ja vēl uztaisītu uz cieto kurināmo (malku, oglēm, briketēm u.t.t), noteiktu nopirktu.

GTD2 1.marts 2018 10:00
0 0 Atbildēt

nezinu vai jēga tadam hibrīdam ja var nobraukt tik 650 km, un tie ir rupnīcas dati iespējams dzīvē knapi 500 varēs nobraukt, tas būs labākā gadījumā kādi 8l uz 100km, zskatās pagaidām dizelim īstas altrnatīvas vēl nav

Vērotājs no malas 3.marts 2018 13:11
0 0 Atbildēt

Maksāt par šo dārgo papildaprīkojumu,lai papildus nobrauktu divus kilometrus(Tā tekstā...) ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti