Ženēvas autoizstāde: Bez pedāļiem un stūres - Volkswagen parāda luksusa klases elektroautomobiļa I.D. Vizzion konceptu (+VIDEO,+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.marts 2018 22:09

Ženēvas autoizstādē Vācijas autobūves koncerns I.D. Vizzion ieradies ar ceturto savas jaunās elektroautomobiļu saimes I.D. pārstāvi – flagmani I.D. Vizzion, kas pievienojas jau iepriekš prezentētajiem trīs konceptiem.

2020.gadā Volkswagen uzsāks strauju jaunas koncepcijas elektriskās piedziņas modeļu ieviešanu savā piedāvājumā, kas apvienoti jaunizveidotajā I.D. saimē. Pasaule jau iepazīstināta ar kompakto I.D, krosoveru I.D.Crozz un minivenu I.D.Buzz un nu kārta flagmanim – luksusa sedanam I.D.Vizzion.

 I.D. Vizzion ir 5163 mm garš, 1947 mm plats un apveltīts ar 3100 mm riteņu garenbāzi. Automobilim ir četri atsevišķi sēdekļi un durvis, kas versa pretējos virzienos. Virsbūves centrālā blasts nav, lai nodrošinātu ērtāku iekāpšanu, toties ir gana ietilpīgs – 565 litru bagāžnieks.

Par dzinējspēku kalpo divi elektromotori (pie katras ass pa vienam) ar kopējo jaudu 306 Zs, kas nodrošina paātrinājumu līdz simtam 6,3 sekundēs un maksimālo ātrumu līdz 180 km/h (elektroniski ierobežots), savukārt 111 kWh akumulatori glabās strāvas krājumus, kuru pietiks līdz pat 665 km garai distance.

Konceptam nav pedāļu un stūres – tas apgādāts ar piektās paaudzes autonomās braukšanas tehnoloģiju, kas šādu iespēju neparedz, visu vadīšanas procesu uzticot elektronikai. Atbrīvotā telpa pilnībā nodota pasažieru rīcībā, kas var izvēlēties trīs iestatījumus „Relax“, „Active“ un „Family”, atbilstoši saviem tā brīža nodomiem.Piemēram, “Active” režīmā varēs strādāt, sarunāties, izmantot multimedijus un sekot automašīnas tehniskajai informācijai, bet aktivizējot “Relax”, sēdekļu atzveltnes atgāsīsies relakaējošā pozā, izbīdīsies kāju atbalsti un salona apgaismojums pārslēgsies siltā, nomierinošā tonī. Pasažieri varēs izmantot “HoloLens” – paplašinātās realitātes tehnoloģiju, izsaucot dažādas apakšizvēles, piemēram, „Business“, „Navigation“, „Entertain“, „Communication” vai bērniem paredzēto “Learning”, ļaujot atvasēm ņodarboties ar attīstošām spēlēm vai pasaules izzināšanu. Ar mašīnas virtuālo palīgu “Host” pasažieri komunicēs ar žestu un balss funkcijas palīdzību.

Būtiski, ka pateicoties mākslīgajam intelektam, šis automobilis spēj arī mācīties un pielāgoties lietotāja un situācijas vajadzībām. I.D. VIZZION asistentu sistēmas ar katru dienu precīzāk pielāgojas saviem lietotājiem, jo tās spēj mācīties. Sistēma atpazīst viņu nepieciešamības un gaumes – tostarp sēdekļu un gaisa kondicionēšanas uzstādījumus, aktivizējot tos autonomi, kā arī iecienītāko mūziku.

I.D. VIZZION ir arī ārkārtīgi drošs – automobilis izmanto sejas atpazīšanu, lai nodrošinātu, ka tas nenonāk nepareizajās rokās. Balss un žestu kontrole novērš nepareizu kontroles iespēju izmantošanu. Interaktīvi komunicējošas projekcijas priekšējās gaismas, kas, piemēram, var uz ceļa izstarot virtuālas gājēju pārejas strīpas, aizsargā gājējus un riteņbraucējus. Tās signalizē gājējiem, ka automašīna viņus ir ieraudzījusi un atpazinusi, un apstājas, lai ļautu tiem droši šķērsot ceļu.

Volkswagen ir pārliecināts, ka auto bez pedāļiem un stūres par realitāti kļūs jau 2025.gadā, bet piedziņas koncepciju un virsbūves formu ražotājs sāks izmantot jau krietni agrāk – no 2021.gada. 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAutolv 6.marts 2018 7:46
1 0 Atbildēt

Vācu Auto-motor-und-sport salīdzina I.D.Vizzion ar Tesla Model S (no 2012.g.) un prognozē, ka 2021.gadā, kad paredzēts VW modeļa starts, tā cena varētu būt aptuveni 65 000 eiro.

220V 6.marts 2018 10:14
1 0 Atbildēt

Teslai būs grūti - VW tikai tagad sāk uzņemt apgriezienus - dīzeļi ir aizmirsti un tagad tiks štancēti hibrīdi un e-auto, vw produkciju ar atplestām rokām uzņems Ķīna, kam vairs nevajag iekšdedzes dzinējus, vw jau ir modulārās platformas, kas ļauj štancēt dvīņus ar dažādiem nosaukumiem arī ar seat, škoda, audi nosaukumiem dīleri,infrastruktūra utt.

E.B. 6.marts 2018 10:44
1 0 Atbildēt

Ja Tesla līdz 2021 g.izdzīvos.Pie dotā briźa situacijas smagi viņiem iet.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti