Audi A6 un Audi e-tron prototips Ženēvas autoizstādē (+ FOTO)

 
Audi | 6.marts 2018 12:07

Audi turpina savu luksusa klases modeļu atjaunošanu: sākot ar Audi A8 un Audi A7 modeļiem pērn, premium klases zīmols turpina, iepazīstinot ar nākamās paaudzes Audi A6 modeli.

Digitalizācijas, komforta un sportiskuma ziņā, eleganti veidotais sedans ir visaptverošs sava segmenta etalons. Savukārt viens no spilgtākajiem izstādes objektiem Audi e-tron prototips ļauj ielūkoties pirmajā pilnībā elektriskajā modelī, kuru piedāvā Audi zīmols.

Jaunais Audi A6 modelis uzsāk veiksmīgā luksusa klases sedana astoto paaudzi. Ar augstajām tehnoloģijām aprīkotais elegantais modelis piedāvā vairākas sava segmenta inovācijas un ir krietni daudzveidīgāks nekā iepriekš, kas ļauj prognozēt, ka A6 turpinās būt Top3 pārdotāko Audi modeļu topā Latvijā. Kopā ar A8 un A7 Sportback modeļiem A6 ir izcils jaunās Audi dizaina valodas vēstnieks. Ar rūpīgi nostrādātām virsmām un pārsteidzošām līnijām, tas atspoguļo sportisku eleganci, progresīvas tehnoloģijas un augstāko kvalitāti.

Audi A6 interjers konsekventi koncentrējas uz pilnībā digitalizēto operētājsistēmu, padarot Audi zīmolu par etalonu šajā segmentā. MMI skārienjūtīgā operētājsistēma ar taustes un akustisko reakciju nodrošina ātru un intuitīvu darbību. Tās plašie savienojamības un atbalsta risinājumi piedāvā vēl lielāku pasažieru drošību un ērtību. Vadītāja atbalsta sistēmās ir iekļauta stāvvietas un garāžas asistenta funkcija, kas paplašinās piedāvāto iespēju klāstu. Vadītāja asistenta sistēmas ietver arī tādas funkcijas kā jaunais krustojumu palīgs un adaptīvais kruīza palīgs, kas papildina adaptīvo kruīza kontroli ar vieglu piestūrēšanu, lai vieglāk noturētu transportlīdzekli joslā.

Jaunais Audi A6 ir ievērojami sportiskāks ‒ to nodrošina novatoriskie piekares risinājumi, savukārt jaunā amortizācijas koncepcija spēj “nolasīt” ceļu. Palielināts stūrēšanas leņķis, izmantojot dinamisko visu riteņu stūrēšanu, un pilnpiedziņa piešķir privilēģijas jaunajam Audi A6 būt viegli manevrējamam pilsētā, veiklam uz lauku ceļiem, kā arī nosvērtam un ērtam uz lielceļiem. Vēl viens no faktoriem, kas padara patīkamu braukšanu ar jauno A6 ir uzlabotā aerodinamika, kas nodrošina klusumu pat lielā braukšanas ātrumā.

Eiropas tirgum Audi piedāvā jauno A6 ar diviem jaudīgiem un vienmērīgi spējīgiem dzinējiem − 3,0 TFSI ar 340 ZS un 3,0 TDI ar 286 ZS. Visi dzinēji ir aprīkoti ar daļējā hibrīda tehnoloģiju (MHEV) un atbilst visiem komforta un efektivitātes standartiem. Jauno Audi A6 ražos Nekarsulmas rūpnīcā Vācijā, un 2018. gada jūnijā tas ar plašu aprīkojuma klāstu tiks laists arī Latvijas tirgū.

Audi e-tron prototips ļauj ielūkoties pirmajā pilnībā elektriskajā modelī, kuru piedāvā Audi. Izveidots ar īpaši izstrādātu maskēšanās dizainu, tas demonstrē augstsprieguma piedziņas sistēmu. Elektrizējošais dizains sevī slēpj sportisku premium klases apvidus automobili ar plašu ietilpību gan salonā, gan bagāžas nodalījumā − plašums un komforts ir raksturīgs tipiskam Audi luksusa klases modelim.

Pateicoties elektriskajai quattro piedziņai un vispusīgajām uzlādes iespējām, vadītājs bez raizēm var doties tālākos pārbraucienos ar Audi radīto elektrisko automobili. Audi e-tron prototipa ražošanas versiju iespējams uzlādēt ātrās uzlādes stacijā ar 150 kW lielu uzlādes jaudu. Nieka 30 minūšu laikā apvidus automobilis ir gatavs nākamajam braucienam. Pirms tirdzniecības uzsākšanas Eiropas tirgū, simtiem prototipu transportlīdzekļu tiek pārbaudīti ekstremālos apstākļos visā pasaulē.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti