iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Bugatti Chiron Sport – 18 kg vieglāks un vēl ātrāks (+ FOTO) 6

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 6.marts 2018 13:30

Bugatti Ženēvas autoizstādē prezentējis Chiron Sport – jaunu sava vismaz 2,65 miljonu eiro vērtā varenauto modifikāciju, kas ir 18 kg vieglāka un vēl ātrāka.

Ja auto jau ir viens no ātrākajiem pasaulē, tad padarīt to vēl ātrāku nebūs viegli. Bugatti konstruktoriem tas tomēr izdevies, uzsvaru liekot uz svara samazināšanu. Šī iemesla dēļ Sport modifikācijai uzstādīti vairāki elementi no oglekļa šķiedras, tajā skaitā šķērsstabilizators, starpdzesētāja pārsegs un pasaulē pirmoreiz – no šī materiāla izgatavots logu tīrītāju mehānisms.

Savādāks ir arī izplūdes sistēmas deflektors, aizmugures stikls un riteņu diski, kas tapuši no vieglāka materiāla. Rezultātā svara samazinājums ir 18 kg.

Sport modeļa komplektācijā iekļauts Dynamic Handling Package ar adaptīvajiem amortizatoriem, kas ir par 10% stingrāki, pārveidota stūres iekārta un modernizēts aizmugurējas ass diferenciālis.

Konstruktoru pūles atalgojušās, jo, kā rāda mērījumi Nardo ātrumaplī, Sport modifikācija to veic par piecām sekundēm ātrāk nekā standarta Chiron modelis.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
jucis 6.marts 2018 14:12
2 3 Atbildēt

cik sitam kartupelu maisus var ielikt bagaznieka? pasam ar saviem spekiem viegli remontet motoru? suds

Aaaaa 6.marts 2018 19:03
2 0 Atbildēt

Paša spēkiem remontēt, to šī auto īpasnieki nedara. Nespējam mēs paskatīties tālāk par sava dzīves veida iespējām

viencexperc 6.marts 2018 21:27
2 2 Atbildēt

Es arī māku taisīt tūningu. Mans šīrons ies vēl ātrāk par šito.

Es šim auto izņemtu apšuvumu, blakussēdētāja krēslu, sānu spoguļus un multimēdiju atskaņotāju. Arī vadītāja krēslu nomainītu pret koka ķeblīti. Tas kļūtu vēl vieglāks, un VĒL ĀTRĀKS. Tikai nezinu par cik pārdot - par 2,7 miljoniem, vai 2,75 miljoniem.

malacis 7.marts 2018 7:57
0 0 Atbildēt

atskaitot koka ķeblīti, viss cits ir pareizi - tā arī dara, tikai tad to auto vairs nelaiž kopējā satiksmē

viencexperc 6.marts 2018 23:03
0 0 Atbildēt

Vajadzēja VW parādīt savu varēšanu, tāpēc izstādē uzlika šīronu. Bet tā kā tas nebūs nekads jaunums, šīronam samazinaja svaru. Sanāca lielisks jaunums.

taaneko 7.marts 2018 0:52
0 0 Atbildēt

Traki ir tas, ka daudzi auto šo, zemā silueta dēļ neredz spoguļos. Un vēl- iznākot no veikala autostāvvietā grūti atrast tā paša iemesla dēļ.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti