iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: citāds Volvo – Polestar izrāda savu pirmo modeli (+ FOTO) 3

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 13.marts 2018 11:39

Volvo rūpnīcas bijusī sporta modeļu nodaļa Polestar uz Ženēvu atvedusi pašu spēkiem izstrādāto hibrīda kupeju Polestar 1, kas izgatavota uz Volvo SPA modulārās platformas un aprīkota ar 600 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu.

Polestar 1 spēka iekārta attīsta 600 Zs jaudu un 1000 Nm griezes momentu. Tās sastāvā darbojas divlitru benzīna turbo agregāts, kas piedzen priekšējos riteņus, kā arī divi elektromotori, kas griež aizmugures riteņus. Elektriskā ežīmā automobilis spēj veikt 150 km.

Ražotājs norādījis, ka vairums virsbūves paneļu izgatavoti no oglekļa šķiedras, kas ļāvis samazināt svaru par 230 kg un par 45% palielināt konstrukcijas izturību pret vērpi. Zināms, ka 4,50 m garā automobiļa masas sadalījums ir 52 pret 48 par labu aizmugures asij. Konstrukcijā iekļauta inovatīvā Öhlins CESi aktīvā piekare un vilkmes vektorēšanas sistēma.

Foto: iAuto.lv

Polestar 1 ražošana sāksies 2019.gadā. Tā plānota Ķīnas pilsētā Čendu, bet iegādāties šo automašīnu varēs tikai globālajā tīmeklī, iepriekš piekrītot kompleksam piedāvājumam, kurā iekļauta apdrošināšana, tehniskās apkopes un automobiļa mazgāšanas pakalpojums pret noteiktu summu, ko klients iemaksā katru mēnesi.

Salona durvju slēdzenes varēs atbloķēt ar mobilā tālruņa aplikācijas palīdzību, turklāt šo elektronisko atslēgu klients varēs nodot arī citiem lietotājiem.

Foto: iAuto.lv

Visi nākošie Polestar modeļi tiks aprīkoti ar elektriskās piedziņas spēka iekārtām. 2019.gadā plānots Polestar 2, kas tirgū centīsies konkurēt ar Tesla mazāko un cenu ziņā pieejamāko modeli Model 3, bet vēlāk saimei pievienosies elektriskās piedziņas krosovers Polestar 3.

Šovasar kļuva zināms par Volvo plāniem 2019.gadā pakāpeniski pārtraukt tikai ar benzīna vai dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu ražošanu, turpmāk jaunos modeļus paredzot ar elektriskajiem vai hibrīda dzinējiem.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
iAutolv 13.marts 2018 11:44
0 0 Atbildēt

Reaģējot uz potenciālo pircēju ieteikumiem, ražotājs veicis izmaiņas nosacījumus un Polestar1 varēs nopirkt arī tradicionālā veidā par aptuveni 150 000 eiro

ZZ 13.marts 2018 16:34
0 0 Atbildēt

zz zobainītis

arturs 14.marts 2018 22:26
0 0 Atbildēt

Nav komentaru.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti