Helikopters, auto vai pat ēzelis - populārākais piegādes transports pasaulē

 

Foto: Publicitātes attēls

Marta Kaktiņa | 22.marts 2018 14:01

Preču piegādes apjomi visā pasaulē strauji pieaug, aizvien vairāk uzņēmumu piedāvā iespēju iegādāties preci internetā un saņemt to savās mājās vai birojā, tikpat viegli ir pasūtīt ziedus, pārtiku no lielveikala vai pat pusdienas.

Uzņēmumiem, kas darbojas piegādes jomā, vai kuriem piegāde ir kā papildus bonuss, ir nepieciešams uzticams transports, kas paciņu līdz klientam nogādās ātri un kvalitatīvi. Arī katrs saņēmējs vēlas, lai prece būtu bez bojājumiem un operatīvi piegādāta, tāpēc transportam ir ļoti būtiska nozīme. Lai noskaidrotu, kāds ir uzticamākais transports piegādei, Volkswagen komerctransports ir apkopojis informāciju par to, kādu piegādes transportu izmanto citās pasaules valstīs.

Uz diviem vai trīs riteņiem
Izmēros nelielu paku piegāde ar velosipēdu īpaši populāra ir Nīderlandē un Dānijā, kur ar velosipēdu piegādā pat audu paraugus slimnīcām, taču arī citās valstīs pieaug šī piegādes veida popularitāte, piemēram, Vācijā aizvien izplatītāki kļūst kravu velosipēdi, kas darbināti ar elektrību. Salīdzinoši nesen, 2012. gadā, arī Rumānijā tika izveidots pirmais velokurjeru dienests. Francijā ik gadu ar tricikliem (trīsriteņu velosipēdiem) tiek piegādāts viens miljons paku. Austrijā velosipēdi tiek izmantoti medicīnas preču piegādei, kā arī saldējuma piegādei parkos.

Piegādes auto karalis
Dažādās aptaujās, kurās tiek izvērtētas piemērotākās automašīnas piegādei un mazajam biznesam, absolūtais uzvarētājs ir Volkswagen Caddy, kas stabili turas topu pirmajās vietās, pateicoties degvielas ekonomijai un ietilpībai, turklāt tiek minēts, ka ar to ir vienkārši patīkami braukt. Pilsētas braukšanas vide var būt ļoti dinamiska un pat bīstama, tāpēc šis auto ir lielisks palīgs šoferim, piemēram, ar virkni drošības funkciju, kas radītas, lai uzlabotu kontroli slidena ceļa u.c. apgrūtinātos apstākļos.

DHL vai UPS paciņa ar baržu
Viesojoties Venēcijā, nebrīnieties, ja piegādi atvedīs ar baržu. T.s. piegādes baržas šajā pilsētā ir ļoti izplatītas, ar tām savus klientus apkalpo pat tādas pasaulē pazīstamas kompānijas kā DHL un UPS. Liela daļa no baržām ir aprīkotas ar saldētavām, lai pārvadātu pārtiku un dzērienus. Piegādes laivas vai baržas izmanto arī pasts, turklāt, virkne Venēcijas viesnīcu savu viesu bagāžu atved tieši ar šādām laivām.

Pasta piegāde ēzeļa vai mūļa mugurā
Vienā no Grieķijas ostām – Hidras salā – kravas pienāk pavisam ierastā veidā, konteineros, iepakotas atbilstoši kravas specifikai, taču no ostas uz tālāko galamērķi tās visbiežāk tiek nogādātas ar ēzeli. Arī ASV, netālu no Lielā Kanjona, atrodas vieta, kurā pat 21. gs. pasts tiek piegādāts ēzeļu vai mūļu mugurā. Tas ir pēdējais mūļu pasts, kas saglabājies ASV, un katru dienu tas mēro 16 jūdzes jeb aptuveni 26 km.

Ikdienas un luksus preču piegāde ar helikopteru
Jaunzēlandē dzīvo virkne cilvēku, kuri izvēlas apmesties skaistās paradīzes vietās, kas izvietotas ļoti vientuļos nostūros, tālāk no pārējās sabiedrības. Tā kā mūsdienās iespēju dzīvot neviena netraucētam tiek uzskatīta par luksusu, šīs attālās un izolētās ekskluzīvās apmešanās vietas bieži vien ir pieejamas tikai ar helikopteru. Taču arī šajās vietās cilvēkiem tiek piedāvāti piegādes pakalpojumi, turklāt virkne uzņēmumu šo pakalpojumu nodrošina visu diennakti katru dienu. Izvēlētās apmešanās vietas patiešām ir luksus līmenī, jo vairāki piegādes uzņēmumi, kuri preces piegādā ar helikopteru, piedāvā iespēju pasūtīt, piemēram, šampanieti, tikai jāpiebilst, ka piegādes izmaksas var būt pat septiņas reizes lielākas nekā dzēriena vērtība.

Preču piegāde ar baržu, ēzeļa mugurā vai ar helikopteru Latvijā, protams, nav pārāk populāra – pie mums joprojām dominē auto un velosipēdu izmantošana piegādes pakalpojumos, tāpēc, izvēloties atbilstošāko transportu, noteikti ir vērts padomāt par vairākiem būtiskiem faktoriem: piegādājamās kravas veidu, attālumiem, kas piegādātājam ikdienā jāmēro, ergonomiku u.c.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti