Trampa limuzīns būs gatavs šovasar 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.aprīlis 2018 6:22

Donalds Tramps jau labu laiku ir Amerikas Savienoto Valstu prezidents, tomēr pie sava limuzīna Baltā nama saimnieks vēl nav ticis. Drīzumā tas tiks labots un Cadillac kompānijai pasūtītais The Beast jeb Presidential State Car savam jaunajam īpašniekam tiks nodots jau šovasar.

Cadillac vadītājs Johans de Naisens uzsvēris, ka sagatavošanās darbi rit saskaņā ar plānu un pilvērtīgā ekspluatācijā limuzīnu varēs uzņemt vasaras beigās.

Automobiļa tehniskie dati ir valsts noslēpums, tādēļ par to, kas īsti slēpjas zem bruņu limuzīna virsbūves, var tikai minēt.

Par bijušā prezidenta Baraka Obamas limuzīnu, kas tam kalpoja no 2009.gada līdz 2017.gadam, zināms tikpat maz - medijos izskanējušas spekulācijas, ka automobiļa pamatā ir GMC pikapa platforma, bet par dzinējspēku izmantots jaudīgs V8 benzīna motors vai 6,6 litru Duramax dīzelis. Saskaņā ar šo informāciju, Cadillac masa ir 5-8 tonnas, automobilis patērē vidēji 27 litrus degvielas uz 100 km un var sasniegt maksimālo ātrumu 100 km/h.

Limuzīns paredzēts septiņiem pasažieriem, kas aiz 20 cm biezajām durvīm var justies drošībā – 130 mm stikli tos pasargās no lodēm, bruņām klātā grīda – no mīnām, bet viss automašīnas korpuss – no ķīmiskā uzbrukuma. Limuzīns komplektēts ar nakts redzamības iekārtu, granātmetējiem un asaru gāzes ieročiem. Komplektā arī satelīta telefons, šifrēts interneta pieslēgums un skābekļa krājumi.

Prezidenta limuzīna ražošanas izmaksas esot vismaz viens miljons dolāru. 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 20.aprīlis 2018 9:28
1 3 Atbildēt

Ka tik nesanāk atkal šitā:

Starp citu, kāda auto dūmus osta prezidents?

Pa lielam ņemot, šādu bruņotu limuzīnu mērķis ir tikai un vienīgi saglabāk pārvadājamo rumpīti tādā kondīcijā, lai tas izskatītos labi zārkā. Jo kā viņi te lielās, ka šitais spējot izturēt pat četrus T-90 šāvienus, es stipri apšaubu, ka pat no pirmā šāviena trieciena pa auto sāniem pasažieru sprandas paliks veselas. Un kas notiks, ja iešaus zem auto, un tas uzmetīs gaisā kūleni?

Vernons 20.aprīlis 2018 11:25
1 0 Atbildēt

Helmuts Kols sašauto, ar prettanku ieroci, mersi savāca un uzdāvināja citu! Ševarnadze bija ārlietu ministrs PSRS kad sabruka Berlīnes mūris.

Vernons 20.aprīlis 2018 11:27
1 0 Atbildēt

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 3

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti