Čehi ar “pirmo Žiguli” apbrauc pasaulei un uzdāvina mašīnu AvtoVAZ (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 23.aprīlis 2018 6:55

Divi čehi – Filips Vogels un Petrs Javureks – ar 1975.gada VAZ-2101 apbraukuši apkārt pasaulei un uzdāvinājuši mašīnu AvtoVAZ muzejam.

10 mēnešu laikā abi ceļotāji nobraukuši 56 000 kilometru, šķērsojot 30 valstu teritorijas. Visvairāk viņi lepojas ar to, ka spējuši uzveikt “Pamira traktu” – īpaši sarežģītu maršrutu, kas savieno Kirgizstānas Ošu ar Tadžikistānas pilsētu Horogu.

Izturīgo žiguli čehi AvtoVAZ muzejam Toljati nodevuši svētku dienā, kad rūpnīcas kolektīvs atzīmē 48 gadskārtu kopš VAZ-2101 ražošanas starta.

Savukārt AvtoVAZ par 43 gadus veco žiguli, ko čehi pirkuši par 600 eiro, nolēmis pasniegt abiem ceļotājiem jaunas Lada Vesta atslēgas.

 

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 23.aprīlis 2018 7:50
5 1 Atbildēt

1) pasaulei ar mašīnu apbraukt apkārt NEVAR. Ar kuģi var, bet ar auto nevar. Ja Beringa šaurumu teorētiski var šķērsot ar auto ziemas laikā pa ledu, bet kā ar auto šķērsoja Atlantijas okeānu?

Tāpēc pareisāk būtu rakstīt - " čehi ar autovaz pabrauca pa 30 valstīm, kuras atrodas dažādās pasaules daļās."

2) ar tiem žiguļiem bija tā. Ar dažiem varēja braukt normāli. Bet ar dažiem - metru brauc, divus - stumj.

darklight 23.aprīlis 2018 9:45
3 0 Atbildēt

Tālajā 1975-tajā gadā konstruktīvi tas vāģis bija normālā pasaules līmenī (Fiat galu galā). Cita lieta, ka - kā jau jebkurai krievu tehnikai - šausmīgi augsts brāķa procents. Tāpēc arī bija, ka vienam gāja bet otram negāja.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti