Autocar šogad piešķir piecas zvaigznes jaunajai Alpine A110

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 18.maijs 2018 7:31

Jaunā Alpine A110 ir saņēmusi Autocar Awards 2018 balvu un titulu “Piecu zvaigžņu automašīna” Silvertonas trasē, Lielbritānijā, 15. maijā.

Šo balvu piešķir automašīnām, kas ir ieguvušas maksimālo piecu zvaigžņu novērtējumu ceļu testos, kas notikuši pēdējo divpadsmit mēnešu laikā. Autocar izmēģinājumi notiek jau teju 80 gadus, un Lielbritānijā tie jau kļuvuši par īstu tradīciju. Piecu zvaigžņu vērtējums tiek piešķirts ļoti reti, un šogad to ieguvuši tikai divi modeļi: Alpine A110 un Rolls-Royce Phantom. Alpine A110 ceļu tests iekļauts jaunākajā Autocar izdevumā, kas iznāks 16. maijā.

Autocar ceļu testa eksperti uzteica A110 vieglumu, vienkāršību, kompaktumu, ātrumu un pievilcību, un visi atzina, ka Alpine ir "patiešām kas īpašs".

Autocar redaktors Marks Tisšovs (Mark Tisshaw) par A110 teica tā: "Autocar pirms 80 gadiem sāka ceļu testus, un mūsu vērtēšanas metode joprojām paliek visrūpīgākā un precīzākā šajā nozarē. Taču piecu zvaigžņu vērtējums tiek piešķirts reti; automašīnām, kas to iegūst jābūt patiešām īpašām. Visi mūsu testu eksperti bija vienisprātis, ka Alpine A110 tāda ir.

Maza, kompakta un viegla – A110 ir spirdzinoši vienkārša, vecā stila formula, un tā ir radīta tāda, kas rosina sajūtu, ka ar to braukt būs viegli un tā būs bauda. Tā ir jauna sporta automašīna, kas izceļas šajā desmitgadē. “

Alpine programmas direktors Sebastjans Erfelens (Sebastien Erphelin) komentēja:"Nedaudz vairāk nekā pirms gada mēs prezentējām jauno A110 Ženēvas auto izstādē. Kopš tā laika mēs esam atvēruši jaunu ražošanas līniju Djepē, ir sācis darboties dīleru tīkls un ir piegādas automašīnas mūsu pirmajiem klientiem. Autocar piecas zvaigznes skaidri apliecina, ka A110 ir atradusi savu nišu sporta automašīnu tirgū. Tā ir arī skaista atzinība darbam, ko paveikusi visa Alpine komanda kopš projekta sākuma 2012. gadā.”

Alpine A110 ir viegla un ātra sporta automašīna, kas sver tikai 1080 kg, tomēr ir piemērota ikdienas lietošanai un ar eleganci franču stilā. Alpine A110 Premiere Edition ir pirmais debijas modelis, kas izlaists 1955 eksemplāros (skaits, kas simbolizē Alpine zīmola izveidošanas gadu), un visi tika rezervēti jau dažu stundu laikā pēc pasūtījumu pieņemšanas sākuma Ženēvas auto izstādes laikā. Alpine šogad izstādē prezentēja divas jaunas Alpine versijas – "Pure" un "Légende". Tās ir iespējams pasūtīt. A110 piegādes kontinentālajā Eiropā jau sākušās, bet versijas ar stūri labajā sekos jau pavisam drīz.

Par Alpine
Alpine 1955. gadā dibināja Žans Redelē, jauneklis, kas bija kaislīgs autosportists. Alpine vārds kļuva leģendārais kad Alpine A110 "Berlinette" uzvarēja 1971. un 1973. gada Monte Karlo rallijā. Šodien Alpine atgriežas ar jauno A110, sporta auto, kas ir uzticīgs Alpine nemainīgajiem principiem – kompaktums, vieglums, veiklība un braukšanas baudas apsolījums.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti