Mission E: Porsche pirmā pilnīgi elektriskā sporta auto nosaukums ir Taycan (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 12.jūnijs 2018 9:48

Mobilitātes nākotne ir vēl soli tuvāk: pirmā pilnīgi elektriskā Porsche sērijveida ražošanu ir paredzēts uzsākt nākamajā gadā. Tagad sagatavošanās procesā automobilim ir dots oficiāls nosaukums: konceptauto „Mission E" — nosaukums, ar ko pašlaik apzīmē Porsche pilnīgi elektrisko piedāvājumu, — turpmāk sauksies Taycan.

Nosaukuma aptuvenais tulkojums ir 'straujš kumeļš', un tas sasaucas ar tēlu Porsche ģerboņa vidū, kur kopš 1952. gada ir atveidots rumaks lēcienā. „Mūsu jaunais elektriskais sporta automobilis ir spēcīgs un uzticams; tas var pastāvīgi pārvarēt lielus attālumus un iemieso brīvību," paskaidro AS Porsche valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme. Turklāt austrumnieciskais nosaukums nozīmē pirmā elektriskā sporta auto ar Porsche dvēseli izlaišanu. Porsche paziņoja pirmā pilnīgi elektriskā sērijveida automobiļa nosaukumu ceremonijā „Sporta auto 70 gadu".

Divi pastāvīgas ierosmes sinhrondzinēji ar sistēmas jaudu, kas pārsniedz 600 ZS (440 kW), paātrina elektrisko sporta automobili līdz 100 km/h krietni ātrāk nekā 3,5 sekundēs un līdz 200 km/h — nepilnās 12 sekundēs. Šī veiktspēja papildina pastāvīgās jaudas līmeni, kam elektromobiļu vidū nav līdzīga: ir iespējami vairāki paātrinājumi pēc kārtas bez jaudas zuduma, un saskaņā ar Eiropas jauno braukšanas ciklu (NEDC) maksimālais attālums pārsniedz 500 km.

Patiešām zīmīgi nosaukumi
Porsche automobiļu nosaukumiem parasti ir skaidra saikne ar attiecīgo modeli un tā īpašībām: nosaukums Boxster apraksta opozītmotora (angļu valodā — boxer engine) un rodstera konstrukcijas apvienojumu; Cayenne norāda uz ugunīgumu; Cayman ir ass un žigls; un Panamera piedāvā vairāk nekā standarta Gran Turismo, kas tai ļāva uzvarēt gargabala sacīkstēs Carrera Panamericana. Nosaukums Macan ir atvasināts no tīģera apzīmējuma indonēziešu valodā ar veiklības, spēka, pievilcības un dinamikas zemtekstu.

Turpmākie ieguldījumi tiks dubultoti
Līdz 2022. gadam Porsche plāno ieguldīt elektromobilitātē vairāk nekā sešus miljardus eiro, tādējādi dubultojot sākotnēji plānotos izdevumus. No papildu trim miljardiem eiro aptuveni 500 miljoni eiro tiks izmantoti Taycan variantu un atvasinājumu izstrādei, aptuveni miljards — pašreizējo ražojumu klāsta elektrifikācijai un hibridizācijai, vairāki simti miljonu — ražotņu paplašināšanai, kā arī aptuveni 700 miljoni eiro jaunām tehnoloģijām, uzlādes infrastruktūrai un viedmobilitātei.

Vērienīgas pārmaiņas un paplašināšanās galvenajā mītnē Cufenhauzenē
Porsche galvenajā mītnē Cufenhauzenē pašlaik tiek būvēts jauns krāsošanas cehs, specializēta Taycan montāžas zona un konveijera tilts krāsoto virsbūvju un piedziņas mezglu transportēšanai uz galīgās montāžas zonu. Dzinēju rūpnīca tiek paplašināta, lai ražotu elektriskos dzinējus, un arī virsbūvju cehs tiks palielināts. Ieguldījumi paredzēti arī Veisahas attīstības centrā. Taycan ražošana rada aptuveni 1200 jaunu darbvietu Cufenhauzenē vien.

Porsche sporta auto 70 gadu svinības
Visu 2018. gadu sporta automobiļu ražotājs atzīmē šo gadadienu ar neskaitāmiem pasākumiem. Nedēļas nogalē, 16. un 17. jūnijā, Porsche uzņems darbiniekus, vietējos iedzīvotājus un potenciālos klientus svinībās Štutgartes rūpnīcā un tās apkārtnē. Sarīkojumā būs nodarbes gan maziem, gan lieliem apmeklētājiem, ekskursijas pa rūpnīcu, mūzika, mobilā ēdināšana, Lemānas 24 stundu sacīkšu tiešraide un Pasaules kausa izcīņas spēles starp Vāciju un Meksiku pārraide. Ieeja brīva.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti