"Tesla" sūdz tiesā bijušo darbinieku par firmas noslēpumu zagšanu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 21.jūnijs 2018 9:11

ASV elektroautomobiļu ražotājfirma "Tesla" trešdien ierosināja lietu pret bijušo darbinieku, kurš zadzis šīs firmas noslēpumus un izpaudis tos trešajām pusēm.

Bijušais "Tesla" uzņēmuma "Nevada Gigafactory" darbinieks Mārtins Trips tiek apsūdzēts firmas tirdzniecības noslēpumu zagšanā un to nodošanā citiem. Trips šādi atriebies firmai par pārcelšanu citā darbā pēc sliktas sākotnējā darba izpildes.

Lasvegasā ierosinātajā lietā teikts, ka Tripam bija piekļuve ļoti slepenai informācijai, kura attiecas uz firmas bateriju moduļu ražošanas procesu. Kad Trips 2017.gada oktobrī sāka strādāt "Tesla", viņš piekrita neizmantot un neizpaust šo informāciju.

"Dažu mēnešu laikā pēc Tripa pieņemšanas darbā "Tesla" viņa menedžeri konstatēja, ka Tripam ir problēmas ar darba izpildi un viņš reizēm ir traucējošs un nesatiek ar saviem kolēģiem," teikts ierosinātajā lietā, piebilstot, ka viņš kļuvis nikns par pārcelšanu citā darbā.

"Tesla" paziņoja, ka šomēnes sarunā ar Tripu viņš sākumā noliedzis jebkādus pārkāpumus, bet vēlāk atzinies, ka bija uzrakstījis programmatūru, kas ielauzās firmas ražošanas operētājsistēmā un pārsūtīja vairākus gigabaitus konfidenciālu datu juridiskām personām ārpus šīs firmas. Lietā apgalvots, ka šajos datos bija fotogrāfijas un ražošanas sistēmu videoieraksts.

Tripa darbības bija "apzinātas un ļaunprātīgas" un "veiktas ar tīšu nodomu kaitēt "Tesla" biznesam", teikts ierosinātajā lietā.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 22.jūnijs 2018 10:30
3 0 Atbildēt

Viņš esot mēģinājis nozagt īpašo pēcavārijas akumulatoru aizdegšanās tehnoloģiju. Jeb, citiem vārdiem, gribēja nospert Teslā iebūvēto eitanāzijas aparātu.

rudens68 21.jūnijs 2018 10:00
2 0 Atbildēt

"Dažu mēnešu laikā pēc Tripa pieņemšanas darbā "Tesla" viņa menedžeri konstatēja, ka Tripam ir problēmas ar darba izpildi un viņš reizēm ir traucējošs un nesatiek ar saviem kolēģiem,"

Man jau šķita ,ka dažādu nelikumību veicēji mēģina sev nepievērst uzmanību . Ja nu vienīgi esi alko , narko , azartspēles . Esi visiem parādā un nolēmi šādi piepelnīties

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Līdz 31. martam jāreģistrē elektroskrejriteņi (+ VIDEO) 2

Līdz 31. martam elektroskrejriteņu īpašniekiem savi braucamrīki ir jāreģistrē, lai ar tiem turpmāk varētu piedalīties ceļu satiksmē. Piereģistrēt varēs tikai tos skrejriteņus, kuri attīsta ātrumu līdz 25 kilometriem stundā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti