112 miljoni par Ronaldu; Fiat darbinieki piesaka streiku 11

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

iAuto | 12.jūlijs 2018 11:09

Futbolista Krištianu Ronaldu pāreja uz Turīnas Juventus par 105 miljoniem izraisījusi lielu rezonansi Fiat Melfi rūpnīcas darbinieku vidū, kas pēc palīdzības vērsušies pie arodbiedrības.

Viens no pasaules labākajiem futbolistiem, portugālis Krištianu Ronaldu, savu karjeru turpinās Turīnas Juventus. Pāreja no Madrides Real Itālijas klubam izmaksās 105 miljonus eiro un daļa šīs naudas tiks paņemta no Fiat.

Itāļu autoražotāja arodbiedrība uzskata, ka daļu līdzekļu, kas nepieciešami Ronaldu transfēram, ieguldīs holdings Exor, kura sastāvā ietilpst Fiat un Ferrari. Rūpnīcas pārstāvji norāda, ka daudzmiljonu ieguldījums viena spēlētāja pirkšanai ir nepiedodama rīcība laikā, kad vienkāršie darbinieki saņem algu ar aizkavēšanos un spiesti saskarties ar finanšu problēmām.

“Kamēr strādniekiem un viņu ģimenēm arvien ciešāk jāsavelk jostas, kompānija tērē milzu līdzekļus vienam vienīgam cilvēkam. Vai tas ir godīgi, ka viens cilvēks pelna miljonus, bet citi nevar normāli nodzīvot līdz mēneša vidum?” – atzīmēts rūpnīcas strādnieku vēstījumā.

Arodbiedrība pieprasa, lai Fiat vispirms rūpētos par ierindas darbiniekiem un pēc tam domātu par citām problēmām. Sakarā ar izveidojušos situāciju Melfi rūpnīcas arodbiedrība pieteikusi streiku, kas notiks no 15.līdz 17.jūlijam.

Mediji ziņo, ka par Ronaldu samaksās 112 miljonus eiro, šo summu "Real" saņemot divos maksājumos divu gadu laikā. Turīnas klubs vēsta, ka ar Ronaldu noslēgts līgums uz četriem gadiem un katrā no tiem portugālis saņemšot 30 miljonus eiro lielu atalgojumu.

Darījums kļuvis par trešo lielāko futbola vēsturē, atpaliekot no Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" (PSG) pērn veiktajiem pirkumiem - 222 miljoni par brazīlieti Neimaru un 180 miljoni par francūzi Mpabē. 

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 12.jūlijs 2018 15:31
11 2 Atbildēt

FCA ir nevis šī Holdinga sastāvā, bet šis Holdings ir investors FCA. Exor pieder Fiat-Chrysler grupas 29 % akciju.

Zinot itāļus, itāļu futbolu, es domāju, ka iemesls slēpjas citur.

P.s.

tagad itāļu čempionātam ir ļoti lielas problēmas. Itālija pat neiekļuva pasaules kausā. Domāju, ka visa šitā, raudulīša, pāreja nāks par labu itālijas čempionātam.

usaexperc 12.jūlijs 2018 11:39
9 7 Atbildēt

Es jau Fiatam teicu, lai nebrāļojas ar amerikāņiem. Lūk arī rezultāts, nevar izmaksāt algas. No Ronaldu vismaz var sagaidīt rezultātu, bet izguldīt naudu ASV autobūvē nozīmē to uzreiz noraut podā.

Fiat 12.jūlijs 2018 12:21
8 2 Atbildēt

Fiat strādnieki nespēj saskatīt pievienoto vērtību - cik cilvēku nāks uz stadionu paskatīties tikai CR7, cik nopirks Ferrari, jo viņš ar tādu brauks un, ja Juventus vēl 7 gadus būs čempions, visa Itālija būs laimīga

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti