Nano projekts nav attaisnojies - Tata pārtrauks ražot pasaulē lētāko automobili 11

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.jūlijs 2018 12:30

Indijas kompānija Tata pārtrauks ražot mazauto Nano, kas savulaik tika dēvēts par pašu lētāko auto modeli pasaulē.

Saskaņā ar aģentūras Bloomberg informāciju, jūnijā Tata izgatavojusi tikai vienu Nano eksemplāru un arī pērnā gada jūnijā nav veicies īpaši labāk – izlaistas vien 275 mašīnas. Savukārt eksportam jūlijā nav novirzīts neviens Tata Nano eksemplārs.

Kompānijas vadība uzskata, ka pasaulē lētākā automobiļa statuss atstājis negatīvu iespaidu pat pašmāju tirgū, tādēļ Nano ražošana pašreizējā veidolā nav iespējama pēc 2019.gada.

Agrāk Tata Motors ģenerāldirektors Ratans Tata izteicies, ka ne katrs autoīpašnieks vēlēsies braukt ar mašīnu, kurai ir tāds imidžs.

Sākumā Tata Nano bija iecerēts kā ļoti vienkāršs un lēts automobilis, ko varētu iegādāties plašs pircēju loks galvenokārt pašmāju tirgū, taču izrādījās, ka tik askētiska un vienkāršota konstrukcija neiet pie sirds pat neizlutinātajam indiešu pircējam. Gadu gaitā Nano tika vairākkārt modernizēts, taču pārdošanas apjomi turpināja rukt.

Pēdējā restailinga laikā Nano tika pie jauniem bamperiem, radiatora restes un lukturiem. Automašīnas klīrensu palielināja līdz 180 mm, bagāžnieka tilpumu – līdz 94 litriem, turklāt konstrukciju papildināja jauna piecpakāpju robotizētā pārnesumkārba. Atjaunoto versiju komplektē ar 0,6 litru 35 Zs motoru, kas 100 km/h ļauj sasniegt 33 sekundēs.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
x 14.jūlijs 2018 9:29
9 3 Atbildēt

A kas tur tāds? Ģimeni mierīgi ar šo auto var pārvietot!

Apnikuši šitie visi reno, kia, ford, opel, mazda un tamlīdīgo "premium" auto lietotāji. Iedomājas, ka nopērk dārgāku auto un tad uzreiz labāks. Es nopērku to pašu tikai par 10x zemāku cenu un esmu tikai ieguvējs, kāmēr pārējie tērē naudu uz kaut, kādiem reņiem. Idiotu bars.

A vācu auto pircēji vispār ir kaut, kādi no kosmosa nokrituši lohi, un pārmaksā par pilnīgi visu.

Atzišišos, ka neesmu braucis ne ar reni, ne ar bmw, bet tik un tā zinu, ka mans mazais nano auto ir labākais.

Ar milzu necieņu,

Standarta iAuto lasītajs.

viencexperc 13.jūlijs 2018 13:35
8 5 Atbildēt

Vajadzēja tirgot Krievijā. Aiz Maskavas apvedceļa, ļaudis izķertu kā karstus pīrādziņus.

Pļurkt 14.jūlijs 2018 9:52
6 1 Atbildēt

Tieši tāpēc es joprojām braucu ar Minsku. Vienīgi veceni aizmugurē vedot ir jāliek atsvars priekšā, lai nerauj ratā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti