Honda Civic Type R uzstāda jaunu apļa rekordu Eštorilas trasē Portugālē (+ VIDEO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Honda | 8.augusts 2018 11:53

Honda Eštorilas trasē Portugālē ir uzstādījuši jaunu 2 min 1,84 s rekordu ar priekšējo riteņu piedziņas ražošanas automobili Civic Type R. Augstas veiktspējas hečbeku vadīja Honda WTCR pilots Tiagu Monteiru (Tiago Monteiro).

Leģendārā Eštorilas trase ir 4,2 km gara ar divām “matadatām”, sarežģītu un ļoti garu galveno taisni, kas nozīmē, ka piloti viena apļa laikā pieredz neparasti plašu ātrumu diapazonu. Tādējādi priekšrocības gūst automobiļi ar plašām spējām, kas apvieno strauju paātrinājumu ar izcilu vadāmību. Civic Type R izrādījās izcili piemērots trasei: ar 320 ZS VTEC TURBO dzinēju un, pateicoties piekares un stūres sistēmām, nodrošināja ātru un stabilu vadāmību, ļaujot Monteiru sasniegt jaunu apļa rekordu.

Runājot par jauno rekordu, Tiagu Monteiru teica: “Mūsu mērķis šajā trasē bija pārspēt iepriekšējā automobiļa uzstādīto apļa rekordu, bet nekad neko nevar zināt – tas ir apļa rekords, nebūt ne viegls uzdevums. Lai spēkotos Eštorilā, ir jābūt ļoti lielai pārliecībai par automobili, un jaunais Type R ir tieši tik jaudīgs, vienmērīgs un pašpārliecinātību iedvesmojošs. Mēs pārspējām apļa rekordu, būtībā mēs to satriecām.”

Turpinot komentēt Type R, viņš piebilst: “Type R ir ļoti stabils, ar ļoti labu bremzēšanas efektivitāti un apbrīnojamu dzinēju, tāpēc sajūta ir, it kā tu atrastos sacīkšu automašīnā – trasē ir viegli aizmirst, ka tas ir īsts ielas automobilis un ar to var braukt arī mājup.

Jaunais Type R ir liels progress. Ar to es domāju, ka mēs runājam par pilnīgi jaunu automobili konstrukcijas, aerodinamikas, piekares, ģeometrijas, dzinēja jomā, taču visvairāk – par pilnīgi jaunām automobiļa vadīšanas sajūtām.”

Jaunais Eštorilas rekords ir ceturtais priekšējo riteņu piedziņas automobiļu rekords, ko 2018. gadā uzstādījuši Honda. Civic Type R šogad ir uzstādījis jaunus rekordus arī Silverstonā, Spā-Frankošampā un Magny Cours. Līdz šim 2018. gadā Honda ir pārspējuši visus sevis uzstādītos iepriekšējos rekordus šajās trasēs.

Šis pasākums ir līdzīgs Honda izaicinājumam 2016. gadā, kad iepriekšējās paaudzes Type R uzstādīja priekšējo riteņu piedziņas automobiļa apļa rekordus Eštorilas, Hungaroringas, Silverstonas un Spā-Frankošampas trasēs. Type R Challenge 2018 sekoja priekšējo riteņu piedziņas sērijveida automobiļa apļa rekordam, ko Civic Type R sasniedza Nirburgringas Nordšleifes trasē 2017. gada aprīlī – 7 min 43,8 s.

Jaunākais automobilis slavenajā “sarkanā H” saimē ir daļa no pilnīgi jaunās desmitās paaudzes Civic izstrādes programmas – lielākās Honda vēsturē – un tika radīts no jauna, lai dāvātu visaizraujošāko braucienu karsto heču segmentā kā uz ielām, tā sacīkšu trasēs. Tas lepojas ar vieglu, ārkārtīgi stingru virsbūvi, zemu smaguma centru un izsmalcinātu divasu sviru priekšējās piekares sistēmu, kas samazina griezes ietekmi uz stūrēšanu un uzlabo maksimālo līkumu izbraukšanu.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti