Masks: "Tesla" var aiziet no biržas 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 8.augusts 2018 14:42

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks otrdien pārsteidza investorus, savā tvitera kontā paziņojot, ka apsver iespēju pārtraukt "Tesla" akciju kotēšanu biržā.

Masks vispirms tviterī norādīja, ka ir nodrošināts finansējums akciju atpirkšanai no tiem akcionāriem, kas tās vēlēsies pārdot, un piedāvātā cena plānota 420 dolāru (363 eiro) par akciju.

Ja "Tesla" aizietu no biržas, tad pašreizējie investori varētu saglabāt savas uzņēmuma akcijas, izmantojot īpašu fondu, vai arī tās pārdot par 420 dolāriem par akciju, pavēstīja Masks.

"Tesla" akcijas fondu biržā sāka tirgot 2010.gadā, un uzņēmuma pašreizējā tirgus vērtība ir 61 miljards dolāru. Ja kompānijas akcijas cena tiktu noteikta 420 dolāru apmērā, uzņēmuma tirgus vērtība veidotu 71,3 miljardus dolāru.

Lai arī savā sākotnējā tvitera ierakstā Masks minēja finansējumu, turpmākajā "Tesla" bloga ierakstā nav ietverta informācija par finansējumu. Telekanāls CNBC arī sazinājies ar vairākām Volstrītas bankām, un neviena no tām nav informēta par jebkādu darījumu un nav apņēmusies nodrošināt finansējumu.

Analītiķi skaidro, ka "Tesla" aiziešana no biržas palīdzētu mazināt spiedienu uz kompāniju, jo, piemēram, uzņēmumiem, kuru akcijas nekotē biržā, nav obligāti jāpublicē ceturkšņa finanšu rezultāti.

Pēc Maska tvītiem strauji sāka kāpt "Tesla" akcijas cena, tāpēc tirdzniecība ar "Tesla" akcijām tika apturēta uz pusotru stundu. Pēc tam, kad tirdzniecība tika atsākta, līdz biržas slēgšanai "Tesla" akcijas cena pieauga par 10%.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
JanJan 8.augusts 2018 15:54
1 0 Atbildēt

Kārtējais Muska scam. Neko viņi neatpirks. Pirms nedēļas akciju cena 290 USD, vakar 380 USD. Tik mēģina uzpumpēt savu akciju cenu. Ja akcijas cena ir 300 dolāri ar kapeikām, bet it kā atpirkšot pa 420, protams, ka visi skries pirkt, lol.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti