Traģēdija Dženovā - sagrūstot autostrādes tiltam, gājuši bojā vismaz 42 cilvēki (+ VIDEO) 8

 
Nozare.lv | 14.augusts 2018 19:30

Dženovā Itālijas ziemeļrietumos otrdien sabrucis autostrādes A10 tilts, un katastrofā gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, paziņojis transporta ministra vietnieks Edoardo Riksi.

Viņš paudis bažas, ka bojāgājušo skaits, domājams, vēl pieaugs.

Iepriekš vietējā ātrās palīdzības dienesta vadītājs aģentūrai "Adnkronos" izteicās, ka katastrofā esot "desmitiem bojāgājušo".

Arī glābēji, kas meklē cietušos tilta gruvešos, apstiprina, ka esot "desmitiem upuru".

Aģentūra ANSA vēsta, ka vismaz pieci cilvēki atrasti dzīvi, taču tie guvuši smagus ievainojumus un atrodas kritiskā stāvoklī.

Itāļu mediji ziņo, ka ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā iegruvis aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis aģentūrai AFP pavēstījis, ka vairums tilta gruvešu uzgāzušies uz aptuveni 100 metrus zemāk esošajām dzelzceļa sliedēm un ka līdz ar gruvešiem nogāzušās vairākas vieglās un kravas automašīnas.

Kāda ugunsdzēsības dienesta amatpersona Itālijas sabiedriskajai raidorganizācijai RAI pavēstījusi, ka no tilta nogāzušās aptuveni 20 automašīnas.

AFP fotogrāfs no notikumu vietas ziņo, ka tilta gabali uzkrituši arī vairākām tuvumā esošajām ēkām, kas pilnībā sagrautas.

Notikuma vietā nogādāta smagā celtniecības tehnika gruvešu aizvākšanai, bet cietušo un upuru meklēšanā tiek izmantoti policijas suņi.

Itālijas infrastruktūras un transporta ministrs Danīlo Tonelli tviterī pavēstījis, ka ar lielām bažām seko notikušajam, kas, domājams, izvērtīsies "milzu traģēdijā".

Latvijas varasiestādēm patlaban nav informācijas, ka katastrofā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, paziņojusi Ārlietu ministrija (ĀM). Vienlaikus ĀM aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Itāllijā, Dženovas tuvumā, paziņot saviem tuviniekiem, ka viņi ir drošībā. Ja personai ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām +371 26 33 77 11 vai rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

Morandi tilts, kas ved pāri vairākiem desmitiem sliežu ceļu un industriālajai zonai, kurā atrodas vairākas fabrikas, celts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet 2016.gadā tas ticis renovēts.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GB12 15.augusts 2018 22:43
2 0 Atbildēt

Visrakstā rakstīts, ka 42. Rakstā, ka 22...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti