Kia Motors demonstrē nākamās paaudzes tehnoloģiju – nodalītu skaņu zonējumu automašīnā (+ VIDEO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Kia | 15.augusts 2018 14:40

Kia Motors korporācija pirmo reizi iepazīstina ar nākamās paaudzes nodalītā skaņu zonējuma sistēmu, kas katram auto pasažierim ļauj izbaudīt audio skaņu plūsmu - mūziku, hands- free telefona zvanus, automašīnas brīdinājuma signālus, ko vēlas tieši viņš. Tā kā tas notiek bez audio austiņām, paralēli pasažieri var arī brīvi sarunāties savā starpā.

Nodalītā skaņu zonējuma tehnoloģija rada un kontrolē automašīnas akustiskos laukus, ļaujot vadītājam un katram no pasažieriem dzirdēt izolētas skaņas. Daudzie auto skaļruņi nodrošina īpašu tehnoloģiju, kas balstīta uz zinātniskiem principiem, lai samazinātu vai paaugstinātu skaņu viļņu līmeni. Tas novērš skaņu pārklāšanos starp sēdvietām, radot to pašu efektu, ko trokšņu slāpēšanas sistēmas, tikai bez audio austiņu lietošanas.

“Patērētāji autonomās navigācijas ērā pieprasīs dažādas pielāgojamas izklaides iespējas, kas ietver arī tādas tehnoloģiskas inovācijas kā nodalīto skaņu sistēma,” saka Kang-duck Ih, pētnieks no Kia Izpētes laboratorijas. “Es ceru, ka nodrošinot vadītājam un pasažieriem īpaši piemērotu un neatkarīgu audio telpu, ikviens izbaudīs daudz komfortablāku un izklaidējošāku pārvietošanos.”

Cilvēkiem ir dažādas muzikālās gaumes, tāpēc daži pasažieri brauciena laikā lieto audio austiņas, kas izolē skaņu plūsmu, tomēr rada nevajadzīgu barjeru, komunicējot ar pārējiem. Ceļojot ar auto, kas aprīkots ar nākamās paaudzes nodalītā skaņu zonējuma tehnoloģiju, katrs braucējs varēs pieslēgt savu viedtālruni caur Bluetooth un netraucēti  klausīties savu mūziku, netraucējot arī pārējos pasažierus.

Pielietojot nodalītā skaņu zonējuma tehnoloģiju, arī telefona zvani tiks izolēti, lai nodrošinātu privātumu svarīgu telefona sarunu brīdi brauciena laikā.

Vēl vairāk, šī inovatīvā tehnoloģija var pasargāt no nevajadzīgām skaņām pasažierus, taču nodrošināt to dzirdamību auto vadītājam. Navigācijas skaņas vai dažādi brīdinājuma signāli, kas palīdz vadīt auto tā šoferim, ar nodalītā skaņu zonējuma palīdzību tiek izolēti no auto pasažieriem. Šāda iespēja īpaši svarīga varētu būt gadījumos, ja automašīnā ir guļošs bērns.

Nodalītā skaņu zonējuma tehnoloģija tiek attīstīta jau kopš 2014.gada, masveida ražošana, lai uzstādītu to automašīnās, tiks uzsākta tuvāka gada vai divu laikā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti