Ģimene 54 gadus glabā pašu pirmo Ford Mustang, tagad tas maksā 100 reizes dārgāk (+ FOTO) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.augusts 2018 18:13

ASV atrasts pats pirmais Ford Mustang sērijveida eksemplārs, kas pārdots 1964.gada 15.aprīlī.

Laikā, kad Ford svin Mustang 10 miljonā eksemplāra piedzimšanu atklājies, ka pasaulē joprojām eksistē arī pats pirmais sporta auto eksemplārs.

Mediji vēsta, ka toreiz Klidis un Helēna Brauni ieradušies Ford dīleru centrā ar savu meitu Geilu, lai izvēlētos un uzdāvinātu viņai automobili. Uz vietas vēlamās preces nebija, tādēļ dīleris piedāvājis aiziet uz noliktavu un aplūkot gaišzilu kabrioletu, “kas tikko atvests”. Pircējiem tas iepatikās un samaksājot 3447 dolārus un 50 centus, Geila kļuva par pirmā Ford Mustang īpašnieku, lai gan ilgu laiku par to neko nezināja.

Divus gadus vēlāk Geila apprecējās ar Tomu Vaizu un automašīna palika viņu ģimenē. Kabrioletu izmantoja 15 gadus, kuru laikā tika nobraukti 68 000 jūdžu (aptuveni 110 000 km), taču 1979.gadā sakarā ar tehniskām problēmām tas palika garāžā uz ilgu laiku.

Sākumā automobili gribēja nodot metāllūžņos, taču kad Toms Vaizs pensionējās, viņš nolēma kabrioletu atjaunot un uzsāka rezerves daļu meklēšanu internetā. Drīz vien viņš uzzināja, ka ir unikāla eksemplāra īpašnieks, kuram saglabājušies pat čeki un ekspluatācijas instrukcija.

Pa šo laiku pirmo Mustang cena ir tikai kāpusi un 54 gadus vēlāk pats pirmais eksemplārs, pēc kompānijas Hagerty ekspertu slēdziena, ir vismaz 350-450 tūkstošu dolāru vērts.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
? 15.augusts 2018 18:39
13 0 Atbildēt

Jāiet pārlūkot garāža...

650 15.augusts 2018 18:21
8 0 Atbildēt

Ši ir beidzamā laika "modes tendence".Teju katru otro dienu tagd kāds kaut ko tādu līdzīgu kaut kur "nejauši atrod".(?)

usaexperc 16.augusts 2018 20:17
1 3 Atbildēt

Pareizāk būtu nevis glabāt, bet apglabāt šito mustangu. Neko vairāk kā kaunu tā īpašniekiem tas nespēj radīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti