DS prezentējis savu pirmo elektrisko krosoveru (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 18.septembris 2018 10:51

Franču marka DS, kas ietilpst PSA aliansē, prezentējusi savu pirmo elektriskās piedziņas krosoveru DS3 Crossback, ko plašākai publikai izrādīs oktobra sākumā gaidāmajā Parīzes autoizstādē.

DS3 Crossback radīts uz jaunas platformas CMP (Common Modular Platform), ko vēlāk izmantos arī citiem alianses videi draudzīgajiem modeļiem. Zināms, ka jaunā arhitektūra kļūs par pamatu Peugeot 208 un Opel Corsa elektriskajām modifikācijām, kuras gaida jau nākamgad.

DS3 Crossback ir 4118 mm garš un 1791 mm plats, bet riteņu bāze sasniedz 2558 mm. Bagāžas nodalījuma tilpums atbilstošs klases standartiem – 350 litri. Par dzinējspēku kalpo 136 Zs jaudīgs elektromotors, kas var nodrošināt paātrinājumu līdz simtam 8,7 sekundēs. Maksimālais ātrums būs 150 km/h, bet nobraucamā distance ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem – aptuveni 450 km.

Krosovera dizains veidots pēc līdzības ar lielo brāli DS7 Crossback. Spilgtākās iezīmes: LED lukturi ar vertikāli izvietotām diodēm, “neredzamie” durvju rokturi, sēdekļi no īpaša putu materiāla, ciparu mērinstrumenti, multimediju iekārta ar 10,3 collu ekrānu, audio sistēma ar 12 skaļruņiem.

DS3 Crossback būs komplektēts ar pusautomātisko vadības sistēmu, kas spēs patstāvīgi uzturēt konstantu attālumu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim un koriģēt braukšanas trajektoriju. Vadītāja rīcībā būs arī parkošanās palīgs, funkcija, kas atļaus attālināti piekļūt automobiļa sistēmām ar viedtālruni un jaunākās paaudzes ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju un velosipēdistu atpazīšanas funkciju.

Neskaitot elektrisko iekārtu, franču krosovers būs pieejams arī ar 155 Zs jaudīgu benzīna motoru, ko kombinē ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kā arī vēl diviem agregātiem, kas attīsta 100 un 130 Zs.

Tirdzniecībā DS3 Crossback nonāks 2019.gada otrajā pusē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti