Nosaukti pretendenti Pasaules Gada auto konkursam 7

 

2018.gada uzvarētājs Volvo XC60 Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 18.septembris 2018 13:37

Konkursa World Car of the Year (WCOTY) organizatori publicējuši sarakstu ar 2019.gada Pasaules Gada auto titula pretendentiem.

Kopā ar galveno titulu žūrija 85 auto žurnālistu sastāvā noskaidros arī uzvarētājus vairākās apakškategorijās: labākais pilsētas auto, biznesa auto, sporta auto un zaļais auto. Uzvarētājus atklās 2019.gada Ņujorkas autoizstādē, kas ASV austrumkrasta metropolē notiek katru aprīli.

Par galveno titulu cīnīsies Acura RDX, Audi E-tron, Audi A1, Audi A6, Audi Q3, BMW 3-Series, BMW i8 Roadster, BMW X2, Cadillac XT4, Citroen C5 Aircross, Dacia Duster, Ford Focus, Honda Clarity, Hyundai Santa Fe, Hyundai Nexo, Infiniti QX50, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, Jeep Cherokee, Jeep Wrangler, Kia Ceed, Kia Niro EV, Kia Soul, Lexus ES, Lexus UX, Nissan Altima, Nissan Kicks, Seat Arona, Subaru Forester, Suzuki Jimny, Toyota Avalon, Toyota Corolla, Toyota RAV4, Volvo S60 / V60 un Volvo XC40.

Biznesa klasē uz uzvaru pretendē: Audi A7, Audi Q8, BMW 8-Series, Mercedes-Benz GLE un Volkswagen Touareg, sporta auto kategorijā: Aston Martin Vantage, BMW M2, Hyundai Veloster N, Kia Ceed GT un McLaren 720S, zaļais auto: Audi E-Tron, BMW i8 Roadster, Honda Clarity, Honda Insight, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace, Kia Niro EV, Lexus ES, Lexus UX Hybrid, Toyota Avalon Hybrid un Toyota RAV4 Hybrid, bet vēl pieci auto pieteikti kategorijā pilsētas auto: Audi A1, BMW X2, Kia Soul, Seat Arona un Suzuki Jimny.

Pērn par WCOTY ieguvēju kļuva Volvo XC60, kas apsteidza Mazda CX-5 un Range Rover Velar.

 
Visi komentāri
 
usaexperc 18.septembris 2018 14:10
3 7 Atbildēt

Atkal amīšus izdrāzīs pašu mājās!

Ne biznesa, ne sporta, ne zaļo, ne pilsētas auto kategorijās viņiem nav ko likt pretī. Tā taču ir viņu "Nr.1 pasaulē autobūves" reāla grupveida piesmiešana netiklā veidā...

Es būtu uztaisījis vismaz vienu papildnomināciju - labākais šrots kosmosā.

viencexperc 18.septembris 2018 17:58
21 6 Atbildēt

Neskatoties uz to, ka it kā 75 žūrijas locekļi, 25 valstis, patiesībā sadalījums ir tāds:

12 valstis, jeb 29 cilvēki ir no Eiropas ( Eiropā dzīvo 500 miljoni cilvēku) pārdoto auto skaits 15 miljoni

3 no Krievijas

28 cilvēki no Āzijas - ķīna, indija, D-koreja, japāna....utt.

iedzīvotaju skaits 4,4 miljardi, Pārdoto auto skaits - Tikai Ķīna - gandrīz 25 miljoni, Japāna - 5, D-Koreja 1,7.

Bet žūrijas ir mazāk, turklāt, konkursā nepiedalās NEVIENS Ķīniešu automobīlis..

Tālāk

Ziemeļamerikā pārdoti 20 miljoni automasīnu, bet žūrijas locekļu ir vēl mazāk - tikai 17

D-Ameriku pārstāv tikai Brazīlija ar 2 locekļiem ( pārdoto auto skaits 3 miljoni) , Āfriku divi locekļi no DĀR, un ĀZijas-klusā okeāna reģionu, kurā pārdoti 8 miljoni auto, pārstāv tikai 2 cilvēki no Austrālijas.

Uzreiz redzams, ka no Eiropas ir nesamērīgi daudz to locekļu un auto. Kapēc nav Maruti, vai Ķīniešu auto?

Tapēc šis konkurss ir Eiropas mirstošās autobūves slavināšana, jeb agonija.

Kāpēc mirstošā? Jo No Eiropas kompānijām Tikai VW ir otrajā vietā pasaulē pēc pārdoto auto skaita ( no kuriem puse tika realizēti Ķīnā, un pat tos ražoja VW-SAIC, nevis tikai VW), aiz Toyotas tad iet japāņi,korejiesi,amerikāņi, un tikai sākot ar 9,vietu atkal parādās Eiropieši ( Renault).

viencexperc 18.septembris 2018 18:06
2 3 Atbildēt

p.s.

Precizēšu. Nejauciet VW grupu ar VW.

VW grupa lielās ar labiem rezultātiem, bet tāpēc, ka sagrābusi daudz kompāniju - seat,škoda,audi, porše.. Tāpēc pieliekot klāt visas pārējās sanāk it kā daudz. Turklāt, liela daļa auto tiek realizēta Ķīnā.

Tāpēc VW grib nopirkt Teslu.

Uldis 18.septembris 2018 19:41
12 13 Atbildēt

Ko tu tur atmazgājies?

Kāds sakars pasaulē/valstī pirktākajam auto ar gada auto statusu?

Nu piemēram Latvijā, vairāk puse iedzīvotāju ir slikti nodrošināti un pat nevar atļauties jaunu mazauto, tavuprāt tas ir labi? Gada auto titulu sadalījums 1. Maznodrošinātas daudzbērnu ģimenes - voyādžeris vai tamlīdzīgs izrūsenis.

2. Metēji un urlas - sapuvis BMW. 3. vienkārši nabagi - vecs golfs, pasāts, fords un visi pārējie 10+gadnieki.

Kā mēs visi zinām, tad tieši labākās un dārgākas lietas pasaulē var atļauties labi ja 25% no visas pasaules iedzīvotājiem. Tas, kas ir pirktākais, tiek vinu lobēts, vai salīdzinoši lēts un uzticams/viegli kopjams utt.

viencexperc 18.septembris 2018 20:27
21 1 Atbildēt

Es te rakstīju par to, kāds auto apjoms tiek tirgots konkrētajā reģionā.

Salīdzinājums:

1.a klase izrij 1 kg konfekšu

1b. klase rij tikai 100 gramus konfekšu.

Tad izveidojas žūrija - 10 cilvēki. 7 cilvēki no 1b.klases un 3 cilvēki no 1.a klases un sāk lemt, kuras konfektes ir labākās..

Un tad atzīt labāko konfekti starp 1,ajam klasēm to, kuru izvēlējās 1a klase... Tu domā, ka tas būs ļoti objektīvs rezultāts?

kaut kā tā.

viencexperc 18.septembris 2018 20:39
1 1 Atbildēt

ja gaumes būtu līdzīgas abās klasēs, tad, protams, ka īpaši neko neietekmētu. Bet ja, piemēram - a klase mīl šokolādes konfektes, putna pienu, utt, bet b klase mīl ledenes, karameles. Un tad atzīst par gada konfekti 1,klasēs - "Bārbele".

Konfektes pamaini pret mašīnām, klases par reģioniem un valstīm, bet žūriju atstāj, un tad sanāks tas, kas sanāk. Un par ko bija uzbrauciens.

650 19.septembris 2018 0:27
3 0 Atbildēt

Un tad tekošā mēneša trešajā ceturtdienā ierodas “īstā žūrija”- vecāku kopsapulce.Un sākotnējās žūrijas locekļi vakarā vnk dabū pērienu.Ieskaitot abu to klašu audzinātājas, par nepareiza uztura popularizēšanu.Visgudrākais šajā situācijā izrādās vecāko klašu fiziskās audzināšanas pasniedzējs, kurš smīn bārdā un nesaka neko.Jo- viņam savulaik ir bijušas dz-attiecības gan ar abām audzinātājām, gan ar pašu tās skolas vecāku padomes Priekšsēdētāju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti