Nissan atklāj mobilo kosmosa observatoriju: Nissan Navara Dark Sky konceptautomobili

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan | 19.septembris 2018 6:23

Nissan šodien, 2018. gada Hannoveres automobiļu izstādē, atklāja neticamo Nissan Navara Dark Sky konceptautomobili, pierādot, ka viss ir iespējams.

Izstrādāts Apvienotajā Karalistē sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru (EKA), konceptautomobilis darbojas kā mobila astronomijas laboratorija, kas aprīkota ar pasaulē vadošo observatoriju klases teleskopu, īpaši pielāgotā apvidus piekabē. Kā jaunākais Nissan Inteliģentās mobilitātes[KL(C1]  iemiesojums, automobilis ir aprīkots ar ProPILOT moderno autovadītāja palīgsistēmu, kas ir uzlabota, to padarot par spējīgāko pikapu drošai un ērtai vilkšanai.

EKA izstrādā zvaigžņu karti ar līdz šim nepieredzētu precizitāti, lietojot Gaia satelītu, kas jau ir ieskicējis vairāk nekā 1 miljardu zvaigžņu. Nissan Navara Dark Sky konceptautomobilis atbalsta šo projektu, palīdzot astronomiem veikt papildu visuma novērojumus grūti piekļūstamās vietās, tā dēvētajās "tumšo debesu” vietās, kas ir pasargātas no pilsētvides nakts apgaismojuma, kas samazina redzamību.

“Nissan Navara Dark Sky konceptautomobilis ir brīnišķīgs piemērs Nissan darbībām pildot unikāla partnera lomu, palīdzot mūsu klientiem doties it visur,” komentēja Ašvani Gupta (Ashwani Gupta), Nissan vieglo komercautomobiļu tirgvedības galvenais viceprezidents. “Pateicoties Nissan Inteliģentajai mobilitātei un ProPILOT, mēs izstrādājam labākos risinājumus nākamajām jaunajām biznesa jomām, lai arī cik sarežģītas būtu komerciālās vajadzības.”

Automobilis ir aprīkots ar klāstu viedu uzlabotu funkciju, lai atbilstu komercautomobiļu klientu vajadzībām:

ProPILOT uzlabo autovadītāja vadību, apvienojot Nissan inteliģento kruīza kontroli un stūrēšanas palīgsistēmas tehnoloģijas. Tas uztur attālumu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, saglabājot automobili braukšanas joslā, braucot vienā braukšanas joslā – pat ceļa pagriezienos.

Inteliģentā apkārtskata monitora sistēma ir uzlabota, lai atbalstītu vilkšanu, sniedzot autovadītājam skatu “no putna lidojuma” ap automobili un aprīkojumu, kā arī atvieglojot novietošanu stāvvietā.

“Aklās” zonas brīdinājuma sistēma ir uzlabota, lai norādītu uz objektiem aklajās zonās arī piekabes tuvumā.

Inteliģentā piekabes mehānisma pielīdzināšanas sistēma ļauj Jūsu automobilim pārņemt stūrēšanu, akselerāciju, bremzēšanu un pārnesumu maiņu, tādējādi tas var automātiski manevrēt, lai pielīdzinātos piekabei un to viegli piestiprinātu.
Nissan pārvietojamie akumulatoru komplekti izmanto Nissan LEAF elektroautomobiļu tehnoloģijas, lai nodrošinātu papildu barošanas avotu, lai arī cik nomaļā vietā atrodaties.


Piekabes centrālais punkts ir ļoti jaudīgais PlaneWave teleskops. Uzlabotās Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģijas ļauj pārvietot teleskopu uz tālām nomaļām vietām ar "tumšām debesīm”.

“Nissan Navara Dark Sky konceptautomobilis ļauj veikt novērojumus ļoti nomaļās vietās, izvairoties no piesārņojuma, un droši un ērti pārvietojot teleskopus,” komentēja Dr. Freds Jansens (Dr. Fred Jansen), EKA galvenais Gaia misijas pārzinis. “Mūsu galaktikas planētu un zvaigžņu papildu pētīšanai, kas uz Zemes iespējama pateicoties Gaia iegūtajiem datiem, nepieciešami tādi teleskopi, ar kādu aprīkota šī piekabe.”

Paolo D’Etore (Paolo D’Ettore), Nissan Europe vieglo komercautomobiļu tirgvedības vadītājs piebilda: ”Eiropā gandrīz ceturtā daļa Navara īpašnieki izmanto savu automobili, lai vilktu piekabes un citas iekārtas. Izmantojot Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģijas, mēs vēlējāmies izveidot pašu tehnoloģiski attīstītāko un spējīgāko pikapu, kas var izpildīt visu mūsu klientu vēlmes. Un rezultāts ir Nissan Navara Dark Sky konceptautomobilis, un nākotnē mēs plānojam dažādu iekārtu un lietu vilkšanu padarīt daudz vienkāršāku un drošāku visiem mūsu klientiem.”

Nissan Navara Dark Sky konceptautomobiļa dizains cēlies iedvesmojoties no kosmosa. Tumšajās eksterjera krāsās ir iekļauti miglāja motīvi, lietojot parametrisko rakstu izveidi, un interjerā ir apvienoti dziļie nakts debesu toņi ar rietošas saules oranžajām nokrāsām. Atstarojošas oranžas caurules uz sēdekļiem nodrošina redzamību transportlīdzeklī, novēršot baltās gaismas nepieciešamību, kas traucētu astronomu redzamībai naktī.

Tā kā sarkanā gaisma ir pēdējā cilvēka acij redzamā gaisma un rada zemāku gaismas piesārņojuma līmeni, gan automobilis, gan piekabe izmanto tikai sarkanu apgaismojumu, lai izvairītos no vizuālas novērojumu traucēšanas.

Cieši sadarbojoties ar EKA, piekabes modulis ir arī aprīkots ar īpašu atvēsinātu atmosfēru, kas saglabā teleskopu stabilu un kalibrētu optimālā temperatūrā, dodoties uz jebkuru vietu.

Ierodoties vēlamajā, bieži grūti sasniedzamajā vietā, piekabes moduļa mehānisko jumtu var atvērt, lai nofokusētu teleskopu uz naksnīgajām debesīm. Lietojot 40 centimetru (primāro) spoguli, tas spēj sniegt detalizētu skatu tālāk par Saturna gredzeniem, līdz tālām galaktikām, miglājiem un supernovām.

Nissan Navara Dark Sky koncepcija ir īpaši izstrādāta, izvirzot kā prioritāti klientu biznesa vajadzības. Drošs piekabes mehānisms apvienojumā ar izturīgu šķērssiju šasiju; 2,3 litru, 190 ZS divu turbīnu dīzeļa dzinējs; un 450 Nm griezes moments ļauj Navara pārvarēt nelīdzenu virsmu nomaļās vietās un viegli tikt galā ar teleskopa moduļa svaru.

Gan Navara, gan piekabe ir aprīkota ar portatīviem elektorautomobiļa akumulatora komplektiem, izmantojot zīmola pārbaudīto elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģiju. Kad akumulatoru komplekti ir novietoti tiem paredzētajās vietās, tie pastāvīgi tiek uzlādēti, lai būtu gatavi lietošanai, kad vien nepieciešams.

Papildu viedās funkcijas ietver Wi-Fi, klēpjdatora staciju, UHF joslu tūlītējai datu pārraidei jebkurā pasaules vietā. Kopumā astoņas radaru iekārtas, kas, izvietotas automobiļa un piekabes stūros, ziņo autovadītājam par automobiļa apkārtni NissanConnect informācijas un izklaides skārienekrānā, kas atrodas mērinstrumentu panelī.

Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģijas savstarpēji sadarbojas, padarot Nissan Navara Dark Sky konceptautomobili par inteliģentāko pikapu savā klasē piekabes vilkšanai.

Pasaules klases Nissan Inteliģentās mobilitātes sistēmas ļauj Navara manevrēt teleskopa piekabi nepieciešamajā pozīcijā. Radara sensori un kameras skenē reljefu, lai noteiktu pareizo vietu, kur novietot un stabilizēt piekabi. Salīdzinot ar standarta Navara, Nissan Navara Dark Sky koncepcijas kopējais braukšanas augstums ir palielināts, radot papildu klīrensu, lai uzlabotu automobiļa visurgājēja spējas.

Sekojot Hannoveres automobiļu izstādei, Nissan ziedos teleskopu, lai nodotu izpētes un piedzīvojumu garu un iedvesmotu un izglītotu nākamās paaudzes.

# # #

Overall dimensions

Overall length (Navara and trailer): 9,680 mm

Navara length: 5,400 mm

Navara height: 1,920 mm

Navara wheelbase: 3,198mm

Navara wheels: 20 inches

Trailer length: 4,060 mm

Trailer height: 2,060 mm

Trailer wheels: 16 inches

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti