Igaunijas policija nākamgad sāks izmantot mobilās ātruma kontroles kameras 6

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 21.septembris 2018 8:02

Igaunijas policija no nākamā gada sāks izmantot mobilās ātruma kontroles kameras, ko paredzēts iepirkt visām prefektūrām.

Kā norādījis iekšlietu ministrs Andress Anvelts, satiksmes avāriju upuru skaits Igaunijā pieaudzis līdz augstākajam līmenim pēdējo sešu gadu laikā, un galvenie letālo satiksmes negadījumu iemesli ir ātruma pārsniegšana, alkohols un pēdējā laikā arī viedierīču izmantošana, atrodoties pie stūres.

"Mums nevilcinoties un enerģiski jāmaina šī situācija," uzsvēris ministrs. "Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem pieaudzis avāriju upuru skaits tieši uz vietējās nozīmes ceļiem, tikmēr kameru izvietojumu pie maģistrālēm autovadītāji jau iemācījušies no galvas."

"Mobilās ātruma kontroles kameras darbojas tieši tāpat kā stacionārās, pārkāpums automātiski tiek nosūtīts lietvedības centram, bet jauno kameru atrašanās vietas mainīsies vairākas reizes diennaktī, balstoties uz negadījumu statistiku un autovadītāju aizrādījumiem," viņš skaidrojis.

Šogad satiksmes avārijās Igaunijā gājuši bojā jau 56 cilvēki, kamēr pērn šai laikā - 34 cilvēki. Fiksēti 9223 satiksmes noteikumu pārkāpumi - par 16% vairāk nekā attiecīgajā pagājušā gada periodā. Autovadītāji biežāk pieķerti, pārsniedzot ātrumu, braucot reibumā un pie stūres nodarbojoties ar blakuslietām.

Igaunijas valdība ceturtdien nodeva parlamentam grozījumus 2018.gada budžetā, kas ļaus Policijas un robežapsardzes departamentam jau šogad saņemt līdzekļus mobilo ātruma kontroles kameru iegādei.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Freijers 21.septembris 2018 9:49
7 1 Atbildēt

Interesanti, kāda mērķa labad. Igaunijā vidējais pārvietošanās ātrums, pēc maniem novērojumiem, ir ~95 km/h pēc fakta, pēc spidometra ap 100, kas ar visām kļūdām ir normas robežās t.i. kkur 5 - 10 lēnāk nekā pie mums. Vēl ir par maz, kase par tukšu, kontrole parāk neuzmācīga ?! Jeb arī ir doma kasi vaļā vērt par +1, kā savulaik vitroniks vārījās

usaexperc 21.septembris 2018 18:33
2 1 Atbildēt

Par mobīlu varētu saukt dronu ar iebūvētu ātruma kameru. Tādu huj kāds piefiksētu, diezin vai pat detektors nopīkstētu, ja pa jumtu uzšautu.

Jonux 21.septembris 2018 21:51
2 0 Atbildēt

kapec viss kas mans patik ir aizliegts ,dargs vai neatbild uz zvaniem ?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti